ΠΑΤΡΑ. Οι εκπρόσωποι των παρατάξεων του κ. Παπαδημάτου («Πάτρα Ενωμένη») και του κ. Ψωμά («ΣΠΙΡΑΛ») καταψήφισαν, στην συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΠ, την έγκριση του προϋπολογισμού για την πληρωμή των υπερωριών των εργαζομένων της για το έτος 2021. Όπως ΑΝΑΦΈΡΕΤΑΙ ΣΕ ΕΝΗΜΈΡΩΣΗ ΤΟΥ Δήμου Πατρέων στην ΔΕΥΑΠ προβλέπονται από τον Οργανισμό 382 οργανικές θέσεις και οι εναπομείναντες μόνιμοι εργαζόμενοι είναι μόλις 180.

«Παρά την διεκδίκηση του Σωματείου των εργαζομένων, της Διοίκησης της ΔΕΥΑΠ και της Δημοτικής Αρχής για την πρόσληψη του απαραίτητου μόνιμου προσωπικού για την απρόσκοπτη λειτουργία της, οι κυβερνήσεις, και οι χθεσινές και η σημερινή, απαγορεύουν κάθε πρόσληψη.

Για αυτό το καίριο ζήτημα, αυτές οι παρατάξεις, αλλά και όλοι όσοι θα έπρεπε να νοιάζονται, δεν βγάζουν άχνα, γιατί συμφωνούν με την αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζεται και που καταργεί την μόνιμη δουλειά με δικαιώματα για όλους τους εργαζόμενους.

Οι ανάγκες που πρέπει να καλύψουν οι λίγοι εναπομείναντες εργαζόμενοι στην ΔΕΥΑΠ έχουν αυξηθεί με αποτέλεσμα να καθίσταται υποχρεωτική η υπερωριακή απασχόληση, γιατί οι βλάβες και μια σειρά άλλα ζητήματα πρέπει να αντιμετωπίζονται άμεσα και τις 365 ημέρες του χρόνου και όλο το 24ωρο.

Οι δικαιολογίες που αυτοί προφασίστηκαν είναι ενδεικτικές της αντεργατικής τους αντίληψης και πολιτικής.

Οι εκπρόσωποί τους αναφέρθηκαν σε «υπερβολικές υπερωρίες» και διαχώρισαν τους εργαζόμενους σε «ευσυνείδητους και μη ευσυνείδητους».

Έτσι δεν ενέκριναν να πληρωθούν οι εργαζόμενοι για τις υπερωρίες που υποχρεωτικά κάνουν».

Η ανακοίνωση του Δήμου Πατρέων καταλήγει ως εξής: «Θέλουμε, για μια ακόμη φορά, να διαβεβαιώσουμε τον Πατραϊκό λαό ότι η σημερινή Δημοτική Αρχή σέβεται και το τελευταίο ευρώ του και το πολλαπλασιάζει στηριζόμενη στην φιλότιμη δουλειά όλων των εργαζομένων του Δήμου μας».

Ειδήσεις σήμερα:

Ο αντιδήμαρχος σε απαγορευμένο κυνήγι και ο Δήμαρχος τον… συγχαίρει!

Σημάδια αναθέρμανσης δείχνουν οι αγορές ελαιολάδου

500.000€ στον Δήμο Μεγαλόπολης για καταφύγιο αδέσποτων ζώων!

Δείτε τα σημερινά κρούσματα στην Πελοπόννησο

«Η μάχη του Λεωνίδα Γρηγοράκου»

Νοσοκομείο Σπάρτης: Περιμένοντας την Αναγέννηση του 2025