«Η συνέντευξη αποτελεί κόφτη για κάθε μη αρεστό»

ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ. Για υποκριτικό ενδιαφέρον και αποπροσανατολιστική συζήτηση για το αν θα υπάρχουν επί πλέον μόρια στους διορισμούς στο δημόσιο για την πληττόμενη από την απολιγνιτοποίηση περιοχή της Μεγ/λης κάνει λόγο η Λαϊκή Συσπείρωση.

Όπως καταγγέλλει «μια τέτοια συζήτηση ή και απόφαση για το πως θα γίνονται οι προσλήψεις στο δημόσιο δεν προσφέρει τίποτα από τη στιγμή που παραμένουν για παράδειγμα οι καταργήσεις οργανικών θέσεων με τον Καλλικράτη, οι καταργήσεις του ν. 4024/2011.…. κλπ, την ώρα που η ουσιαστική απαγόρευση των προσλήψεων συνεχίζεται και οι προσλήψεις μόνιμων υπαλλήλων έχουν αντικατασταθεί από χιλιάδες συμβασιούχους και εργαζόμενους στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ».

Η Λαϊκή Συσπείρωση σημειώνει ότι το κύριο πρόβλημα δεν είναι ο τρόπος διορισμού, αλλά το ότι δε γίνονται διορισμοί, με συνέπειες στις υπηρεσίες και τα κοινωνικά δικαιώματα.

«Τα κριτήρια και τα μόρια με την εισαγωγή της συνέντευξης ουσιαστικά καταργούνται.

Η συνέντευξη αποτελεί κόφτη για κάθε μη αρεστό.

Για να υπάρχει αξιοκρατία και ουσιαστικό αντίκρισμα για τους κατοίκους από την όποια πρόσθετη μοριοδότηση αποφασιστεί χρειάζεται αυτή να συνοδεύεται:

- Από διορισμούς μόνιμου προσωπικού για τη στελέχωση των υπηρεσιών του Δημοσίου στους κλάδους της υγείας, της πρόνοιας, της παιδείας κλπ των υπηρεσιών των ΟΤΑ Α και Β βαθμού, το σταμάτημα των ιδιωτικοποιήσεων υπηρεσιών μέσα από ΣΔΙΤ, Αναπτυξιακούς Οργανισμούς κλπ που κάνουν προσλήψεις εκτός ΑΣΕΠ.

- Από μετρήσιμα και αντικειμενικά κριτήρια με αναγνώριση και όχι υποβάθμιση και απαξίωση των τυπικών προσόντων (πτυχία - προϋπηρεσία κλπ) μέσα από τη συνέντευξη.

Για αυτό πρέπει εδώ και τώρα.

Να γίνουν μαζικοί μόνιμοι διορισμοί ώστε να καλυφθούν όλα τα κενά στις δημόσιες υπηρεσίες, με ένα αδιάβλητο σύστημα διορισμών μόνο με μετρήσιμα και αντικειμενικά κριτήρια, και με πρόσθετη μοριοδότηση αντίστοιχη με της Δ. Μακεδονίας για τη Μεγ/λη».