ΕΛΛΑΔΑ. Με αυτοματοποιημένο τρόπο θα γίνονται όλοι οι έλεγχοι των οικονομικών και των κοινωνικών κριτηρίων για τη χορήγηση του voucher των 200 ευρώ για laptop και tablet σε 560.000 νέους ηλικίας από 4 έως 24 ετών, σύμφωνα με την Νίκη Κεραμέως.

Ανοίγει η πλατφόρμα για αιτήσεις από τους δικαιούχους

Την επόμενη εβδομάδα ανοίγει, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε η Νίκη Κεραμέως, η πλατφόρμα για την έναρξη των αιτήσεων για το voucher 200 ευρώ για tablet και laptop.

Όσον αφορά στην έναρξη υποβολής των αιτήσεων των δικαιούχων για το voucher ότι «την άλλη εβδομάδα ανοίγει η πλατφόρμα για τους δικαιούχους» και θα μπορούν να καταθέσουν τις αιτήσεις τους.

Σε ερώτηση για το εάν υπάρχει κάποιο χρονοδιάγραμμα για το πότε θα δοθούν τα χρήματα του voucher στους δικαιούχους η υπουργός τόνισε ότι «την άλλη εβδομάδα ξεκινάει η διαδικασία για τους δικαιούχους, οπότε πλέον έχουν όλα δρομολογηθεί. Θέλω να σας δώσω ένα στοιχείο για να καταλάβατε μιλάμε για 560.000 ωφελούμενους. Μιλάμε για ένα τεράστιο νούμερο».

Παράλληλα εξήγησε τους λόγους για το οποίο δίνεται αυτό το voucher.

«Έχει ανοίξει η πλατφόρμα και αυτή τη στιγμή που μιλάμε καταθέτουν τις αιτήσεις τους οι προμηθευτές. Πρέπει να πούμε εδώ πέρα ότι είναι ένα πρόγραμμα πάρα πολύ μεγάλο 112 εκατ. ευρώ, ένα από τα πρώτα έργα του Ταμείου Ανάκαμψης. Επωφελούμενοι είναι 560.000 νέοι από 4 έως 24 ετών... νέοι και νέες που φοιτούν σε εκπαιδευτικές δομές της χώρας, από νηπιαγωγεία μέχρι και Πανεπιστήμια. Τι κάνει αυτό το πρόγραμμα: Έρχεται και χτίζει πάνω στο κεκτημένο της τηλεκπαίδευσης .Όλο αυτό το χρόνο παρά της δυσμενείς συνέπειες της πανδημίας είναι ένα τεράστιο άλμα. Ένα άλμα σε ψηφιακές δεξιότητες, ένα άλμα ψηφιοποίησης εκπαίδευσης. Ερχόμαστε λοιπόν και χτίζουμε πάνω σε αυτό. Τώρα με το καλό θα μπούμε εκ νέου ελπίζω σύντομα στις τάξεις. Οπότε το μεγάλο στοίχημα είναι πώς θα αξιοποιήσουμε αυτό το τεράστιο άλμα που έγινε, πώς θα εμπλουτίσουμε τη δια ζώσης διδασκαλία με ψηφιακά εργαλεία. Εκεί έρχεται αυτό το πρόγραμμα, προκειμένου ακριβώς να δοθεί ένα voucher ύψους 200 ευρώ σε κάθε επωφελούμενο για να μπορέσει να προβεί σε αγορά επιπλέον τεχνολογικού εξοπλισμού».

Οι Δικαιούχοι του voucher θα πρέπει να καλύπτουν σωρευτικά τα ακόλουθα τρία κριτήρια:

Κριτήριο 1: Οικογένειες με εξαρτώμενα παιδία ή παιδιά υπό επιτροπεία

Κριτήριο 2: Ισοδύναμο Οικογενειακό Εισόδημα έως 6.000€

Κριτήριο 3: Κάποιο/κάποια από τα εξαρτώμενα παιδιά (ή παιδιά υπό επιτροπεία) ηλικίας από 4ων έως 24ων ετών να φοιτούν σε μία από τις επιλέξιμες για το Πρόγραμμα βαθμίδες εκπαίδευσης.

Κατηγορίες εξοπλισμού

Κατηγορία: φορητές ταμπλέτες (tablets)
Κατηγορία: φορητοί υπολογιστές
Υποκατηγορία 2.1: notebooks,

Υποκατηγορία 2.2: chromebooks,

Υποκατηγορία 2.3: 2 in 1 (notebooks/tablets)

Κατηγορία: σταθεροί υπολογιστές (desktops, all-in-one)
και υπό προϋποθέσεις η

Κατηγορία: Περιφερειακά Σταθερών Υπολογιστών (περιφερειακά της κατηγορίας 3)
Υποκατηγορία 4.1: οθόνη υπολογιστή,

Υποκατηγορία 4.2: ποντίκι,

Υποκατηγορία 4.3: κάμερα για υπολογιστή,

Υποκατηγορία 4.4: ακουστικά για υπολογιστή (headset),

Υποκατηγορία 4.5: Ηχεία για υπολογιστή,

Υποκατηγορία 4.6: Πληκτρολόγιο για υπολογιστή

Η κατηγορία εξοπλισμού 4, μπορεί να συνδυαστεί μόνο ως πρόσθετος εξοπλισμός της κατηγορίας 3.