ΕΛΛΑΔΑ. Σε κοινή τους Δήλωση, ο Σταύρος Αραχωβίτης, Τομεάρχης Aγροτικής Aνάπτυξης, και ο Φάνης Κουρεμπές, Συντονιστής Τμήματος Αγροτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, περιγράφουν τους πυλώνες στους οποίους στηρίζεται το Σχέδια του ΣΥΡΙΖΑ, για την έξοδο από την κρίση με ενίσχυση της πραγματικής οικονομίας, του επαγγελματία, τον εργαζόμενου και του αγρότη.

Η Κοινή Δήλωση έχει ως εξής:

«Οι επιπτώσεις της πανδημίας στην οικονομία είναι τεράστιες και καταστροφικές και οφείλονται στην αλλοπρόσαλλη διαχείριση της από την κυβέρνηση της ΝΔ και τις εφαρμοζόμενες, ακραία νεοφιλελεύθερες πολιτικές.

Η έξοδος από την κρίση αυτή απαιτεί δραστικά και γενναία μέτρα που θα στοχεύουν στην πραγματική οικονομία και στον επαγγελματία, τον εργαζόμενο, τον αγρότη. Το σχέδιο του Ταμείου Ανάκαμψης που παρουσίασε, πριν λίγες μέρες, η κυβέρνηση, δεν λύνει κανένα πρόβλημα, γιατί απλώς μοιράζει χρήματα στα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα. Αυτό έχει μάθει και αυτό κάνει.

Σε αντίθεση, το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ –ΠΣ, που παρουσίασε ο πρόεδρος Αλέξης Τσίπρας, απαντάει στα ερωτήματα του παραγωγικού κόσμου της χώρας και αποτελεί τη μοναδική προοπτική επανεκκίνησης της οικονομίας με επίκεντρο τον άνθρωπο.

Το σχέδιο εκτείνεται σε 3 βασικούς πυλώνες.

Ο 1ος πυλώνας αφορά την ανάγκη να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες μιας νέας γενιάς ιδιωτικού χρέους που δημιουργήθηκε τον καιρό της πανδημίας. Περιλαμβάνονται και το χρέος προς το δημόσιο και το χρέος προς τις τράπεζες.

Ο 2ος πυλώνας, αφορά την ενίσχυση της ρευστότητας του παραγωγικού κόσμου.

Ο 3ος πυλώνας της πρότασής μας, αποτελεί ένα μόνιμο ολιστικό πλαίσιο διαχείρισης του ιδιωτικού χρέους. Στο επίκεντρο της η κατάργηση του ακραία αντικοινωνικού Πτωχευτικού Νόμου της ΝΔ και η Προστασία της πρώτης κατοικίας.

Τα μέτρα των 3 πυλώνων αυτών, αφορούν μέχρι την τελευταία τους λέξη, όλους τους ανθρώπους του πρωτογενούς τομέα. Τους αγρότες, τους κτηνοτρόφους, τους αλιείς.

Το σχέδιό μας, τέλος, ενσωματώνει και επιπλέον των παραπάνω, ειδικές μέριμνες για τον αγροτικό κόσμο. Συγκεκριμένα:

  • Την πλήρη υπαγωγή στις παραπάνω ρυθμίσεις, των αγροτικών χρεών που βρίσκονται σε ειδικούς εκκαθαριστές – όπως η πρώην Αγροτική Τράπεζα.
  • Την ειδική προστασία των παραγωγικών περιουσιακών στοιχείων που είναι απαραίτητα για τον βιοπορισμό των αγροτών έναντι οποιασδήποτε ρευστοποίησης.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ –ΠΣ ο αγροτικός κόσμος αποτελεί πυλώνα επανεκκίνησης της οικονομίας. Δεν θα επιτρέψουμε να χαθεί, ούτε μια αγροτική εκμετάλλευση, όσο μικρή και αν είναι».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις