ΕΛΛΑΔΑ. Μαθητικό διαγωνισμό ζωγραφικής διοργάνωσε ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός με στόχο να παρακινήσει μαθητές από όλη την Ελλάδα να εκφράσουν ελεύθερα τα συναισθήματά τους και να στείλουν το δικό τους μήνυμα αισιοδοξίας για το μέλλον.

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, αναγνωρίζει τη σκληρή πραγματικότητα που βιώνουν τα παιδιά λόγω της πανδημίας.

«Μαθητές και Απόσταση»

Ο Τομέας Νεότητας του Ε.Ε.Σ, σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, διοργάνωσε για το σχολικό έτος 2020-2021 Νεανικό Μαθητικό Διαγωνισμό Ζωγραφικής για μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, με θέμα, «COVID-19: Μαθητές και Απόσταση».

Τα παιδιά, κλήθηκαν, μέσω των έργων τους, να μας κάνουν κοινωνούς της δικής τους οπτικής και των βιωμάτων τους αναφορικά με τις επιπτώσεις της πανδημίας και τις αλλαγές που προκάλεσε σε όλους τους τομείς της ζωής μας.

Παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν οι μαθητές λόγω αναστολής της δια ζώσης εκπαίδευσης, 200 παιδιά από σχολεία όλης της Ελλάδας συμμετείχαν με τα έργα τους στον διαγωνισμό, με την αρμόδια Κριτική Επιτροπή να επιλέγει τα καλύτερα από αυτά για να επιβραβεύσει την προσπάθεια των δημιουργών τους.

Βράβευση

Η βράβευση των30 μαθητών που διακρίθηκαν θα φιλοξενηθεί στον κήπο του Νομισματικού Μουσείου το Σάββατο 3 Ιουλίου 2021 και ώρες 19:00 – 20:00.

Παρακολουθείστε την εκδήλωση

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις