ΕΛΛΑΔΑ. Ειδικό νόμο για τους μαϊμού – εμβολιασμούς προανήγγειλε ο Θάνος Πλεύρης. Ο υπουργός Υγείας, μετά το περιστατικό με τους εικονικούς εμβολιασμούς στο κέντρο Παλαμά στην Καρδίτσα, μίλησε στο ΣΚΑΪ για αυστηροποίηση του νομοθετικού πλαισίου, προαναγγέλλοντας «ειδικό νόμο για τους μαϊμού εμβολιασμούς». Ο κ. Πλεύρης διέταξε χθες τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, αλλά και την ενημέρωση του εισαγγελέα.

«Αναφορικώς με το περιστατικό στην Καρδίτσα για εικονικούς εμβολιασμούς στο ΚΥ Παλαμά επικοινώνησα με τον διοικητή της 5ης ΥΠΕ και του ζήτησα να διατάξει ΕΔΕ και να ενημερώσει άμεσα την εισαγγελία. Δεν θα υπάρχει καμία ανοχή σε τέτοια περιστατικά», ανέφερε ο υπουργός Υγείας στο Twitter.

Το χρονικό των «μαϊμού» εμβολιασμών - Πώς έγινε η αποκάλυψη

Όπως έγινε γνωστό, υπάλληλος του Κέντρου Υγείας Παλαμά βεβαίωνε στο σύστημα εμβολιασμού ότι πολίτες είχαν κάνει το εμβόλιο ενάντια στην covid19, χωρίς αυτοί να έχουν βρεθεί καν στο εμβολιαστικό κέντρο. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Αλήθεια», η υπάλληλος, όταν ήταν στην βάρδια της, είχε εκμεταλλευτεί την εμπιστοσύνη συγκεκριμένης ιατρού και με τους κωδικούς της, έμπαινε παράνομα στο σύστημα εμβολιασμών όπου βεβαίωνε ότι πολίτες είχαν εμβολιαστεί.

Ο διοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας, Φώτης Σερέτης μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τόνισε πως αυτό που εξετάζουν τώρα είναι πόσοι εμπλέκονται σε αυτή την υπόθεση που προκαλεί κραδασμούς στο σύστημα Υγείας. Αναφορικά με τον τρόπου που έγινε η αποκάλυψη της υπόθεσης, είπε πως δεν έγινε τυχαία. «Το σύστημα λειτουργεί με τέτοιο τρόπο ώστε να δούμε ακριβώς πόσα εμβόλια έχουν χαθεί και την αντιστοιχία μεταξύ των εικονικών εμβολιασμών και των δόσεων», υπογράμμισε.

Όπως ανέφερε, ένα ακόμα στοιχείο, το οποίο διερευνάται είναι οι άνθρωποι οι οποίοι έπαιρναν αυτά τα πιστοποιητικά. Γι’ αυτό και η μήνυση, η οποία κατατέθηκε, είναι κατά παντός υπευθύνου. Πάντως, σύμφωνα με τον κ. Σερέτη, η υπάλληλος παραδέχτηκε ότι συμμετείχε στη διαδικασία, ενώ η γιατρός όταν ρωτήθηκε γιατί έλειπε η υπογραφή της, δεν απάντησε.

Μετά την έναρξη της έρευνας, αρχικά βρέθηκαν 13 άτομα, ακολούθως ο αριθμός ανέβηκε στο 35 και τώρα βρίσκονται ήδη στα 47, ενώ η έρευνα προχωράει και κανείς δεν ξέρει πόσα άτομα θα αποκαλυφθεί ότι έχουν κάνει ψεύτικο εμβολιασμό, ενώ το δημοσίευμα σημειώνει πως πιθανόν ο αριθμός αυτός να είναι μόνο για τον μήνα Αύγουστο.

Συναγερμός στο υπουργείο Υγείας

Όπως τονίζουν πηγές του υπουργείου Υγείας, δεν πρόκειται για μια απλή υπόθεση, καθώς έχει παραβιαστεί επανειλημμένα το σύστημα που δέχεται τα στοιχεία των εμβολιασμών, ενώ «αγνοούνται» και τα φιαλίδια με το εμβόλιο.

Αυτός είναι και ο λόγος της άμεσης αντίδρασης του υπουργού Υγείας κ. Θάνου Πλεύρη, ο οποίος ζήτησε τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Έρευνας, ώστε να διαπιστωθεί πώς η υπάλληλος του Κέντρου Υγείας Παλαμά βρέθηκε να έχει πρόσβαση στο σύστημα και να δίνει δεκάδες πιστοποιητικά σε ανεμβολίαστους.

Επίσης, εξετάζεται αν η συγκεκριμένη γυναίκα είχε συνεργό και αν είχε δημιουργήσει «φάμπρικα» με πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού βγάζοντας χρήματα από αρνητές του εμβολίου που ήθελαν να πάρουν το «χαρτί» χωρίς να τους αγγίξει η βελόνα.

Ερωτηματικό επίσης παραμένει το πού πήγαν τα πολύτιμα φιαλίδια με το εμβόλιο, τα οποία περίσσευαν εξαιτίας της παράνομης αυτής διαδικασίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην καταμέτρηση δεν βρέθηκαν παραπάνω εμβόλια, όπως θα έπρεπε. Επομένως, πού πήγαν τα εμβόλια; Τα έχουν κρύψει κάπου ή μήπως έχουν καταλήξει στα σκουπίδια; Σε αυτό, αλλά και σε πολλά άλλα ερωτήματα καλείται να απαντήσει τόσο η υπάλληλος, όσο και οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό του Κέντρου Υγείας Παλαμά.

Η τοπική κοινωνία στον Παλαμά Καρδίτσας είναι θορυβημένη από την υπόθεση, με τις Αρχές να καλούν τους κατοίκους της θεσσαλικής πόλης να καταθέσουν στην Αστυνομία οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία γνωρίζουν για τη δράση της υπάλληλου ή ακόμα και των γιατρών και των νοσηλευτών του Κέντρου Υγείας. Το ζήτημα όμως ξεπερνάει τα όρια του Παλαμά και της Θεσσαλίας, μιας και η υπάλληλος είχε μοιράσει δεκάδες πιστοποιητικά στη βόρεια Ελλάδα, ειδικά σε άτομα του συγγενικού της περιβάλλοντος, με τις Αρχές να προσπαθούν να ξετυλίξουν το κουβάρι και να βρουν αυτούς που πήραν τα παράνομα πιστοποιητικά εμβολιασμού.

Η συγκεκριμένη υπάλληλος απομακρύνθηκε από το κέντρο Υγείας.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις