Μπορεί να διανύετε μια περίοδο κατά την οποία αναζητάτε λύσεις για την αποτελεσματική θέρμανση https://www.caloria.eu/ του διαμερίσματός σας. Και, ενδεχομένως, να σκέφτεστε έντονα τους λέβητες πετρελαίου ως την πιο πιθανή και κατάλληλη για εσάς επιλογή. Αλλά πόσα γνωρίζετε πραγματικά για αυτούς;

Πώς λειτουργούν οι λέβητες πετρελαίου

Δεν λειτουργούν πολύ διαφορετικά από τους λέβητες αερίου. Το καύσιμο αναφλέγεται στο θάλαμο καύσης και ένας εναλλάκτης θερμότητας θερμαίνει κρύο νερό, είτε από το δίκτυο σε ένα σύστημα combi είτε από μια δεξαμενή κρύου νερού σε ένα συμβατικό σύστημα.

Αυτό το ζεστό νερό χρησιμοποιείται, στη συνέχεια, για να ζεστάνει τα θερμαντικά σώματα. Παράλληλα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στις βρύσες και τα ντους. Το καλό με τους λέβητες πετρελαίου συμπύκνωσης είναι πως η απόδοσή τους είναι μεγαλύτερη συγκριτικά με τους κλασικούς λέβητες. Συνήθως είναι 90 τοις εκατό ή υψηλότερη, κάτι που τους καθιστά μια εξαιρετική λύση για τη θέρμανση του σπιτιού. Ακόμη, το πετρέλαιο είναι πιο αποδοτικό καύσιμο από το φυσικό αέριο.

Διαφορά μεταξύ λέβητα αερίου και λέβητα πετρελαίου

Η βασική διαφορά ανάμεσα στα δύο μηχανήματα είναι ουσιαστικά η μέθοδος αποθήκευσης του καυσίμου τους. Ο λέβητας αερίου είναι συνδεδεμένος με το δίκτυο φυσικού αερίου και, επομένως, δεν χρειάζεται να αποθηκεύσει κάπου το καύσιμο. Η παροχή είναι συνεχής. Από την άλλη πλευρά, ο λέβητας πετρελαίου πρέπει να συνοδεύεται και από μια δεξαμενή όπου θα αποθηκεύεται το πετρέλαιο.

Αυτή η δεξαμενή, ωστόσο, πρέπει να ανταποκρίνεται σε κάποιους κανόνες. Η βάση της πρέπει να είναι γερή και να συγκρατεί το βάρος της δεξαμενής και του καυσίμου. Εάν βρίσκεται κοντά στο σπίτι, θα πρέπει να υπάρχει τοίχος πυρασφάλειας ανάμεσα σε εκείνη και το σπίτι. Υπάρχουν και άλλοι κανόνες και καλό είναι να τους μάθετε πριν κάνετε οποιαδήποτε εγκατάσταση.

Επίσης, είναι σημαντικό να ανεφοδιάζετε τη δεξαμενή ανάλογα με τις ανάγκες σας για θέρμανση. Πρέπει να ελέγχετε την ποσότητα πετρελαίου που διαθέτετε, καθώς δεν θα είναι ευχάριστο να ξεμείνετε από καύσιμο μέσα στη μέση του χειμώνα. Προσέξτε να μην κάνετε λάθος υπολογισμούς!

Γιατί λέβητες πετρελαίου;

  • Είναι πολύ αποδοτικοί, καθώς το ίδιο το πετρέλαιο είναι πιο αποδοτικό καύσιμο
  • Έχετε την άνεση να επιλέξετε από πού θα αγοράσετε το πετρέλαιο. Δεν υπάρχει κάποιο συμβόλαιο που πρέπει να τηρήσετε
  • Είναι η τέλεια εναλλακτική αν δεν έχετε πρόσβαση στο δίκτυο φυσικού αερίου

Σε κάθε περίπτωση, είναι σημαντικό να αναζητήσετε περισσότερες πληροφορίες ή ακόμη και να ζητήσετε τη συμβουλή ενός μηχανικού. Μια καλή έρευνα θα σας βοηθήσει να ανακαλύψετε ποιος τύπος λέβητα είναι ο πιο κατάλληλος, πάντα σύμφωνα με τις δικές σας ανάγκες.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις