ΕΛΛΑΔΑ. Έκκληση σε όλους όσοι διαμαρτύρονται για τον θάνατο του νεαρού Ρομά, Νίκου Σαμπάνη, από αστυνομικά πυρά κατά την καταδίωξη στο Πέραμα τα ξημερώματα του Σαββάτου, να μην κάνουν επεισόδια και να μην προκαλούν φθορές απηύθυνε ο πατέρας του.

Σε βίντεο που αναρτήθηκε στο TikTok φαίνεται ο πατέρας του νεαρού Ρομά να λέει τα εξής: «Είμαι ο Ηλίας Σαμπάνης, ο πατέρας του Νίκου. Θέλω μια χάρη από εσάς. Στους Έλληνες πολίτες να μην κάνετε ζημιές. Σας παρακαλώ πολύ και σας ευχαριστούμε όλους για τον Νίκο».


Υπενθυμίζεται ότι τα τελευταία 24ωρα Ρομά σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας και κυρίως στην Αττική έχουν προκαλέσει επεισόδια σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για ό,τι έγινε στο Πέραμα.

Τελευταία χρονικά η διαμαρτυρία το βράδυ της Τρίτης στα Μέγαρα όταν Ρομά έκλεισαν την εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου πετώντας πέτρες και άλλα αντικείμενα προς τις δυνάμεις της αστυνομίας που βρέθηκαν στο σημείο.

Πιο επεισοδιακή η διαμαρτυρία το βράδυ της Δευτέρας, πάλι στα Μέγαρα, με τέσσερις αστυνομικούς να τραυματίζονται καθώς τρεις από αυτούς δέχθηκαν σκάγια από κυνηγετικό όπλο και ο τέταρτος δέχθηκε πέτρα.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις