ΕΛΛΑΔΑ. Ένας σοβαρός τραυματισμός πυροσβέστη, αλλά και πέντε προσαγωγές, ήταν ο απολογισμός των επεισοδίων που έγιναν νωρίτερα στη Λεωφόρο Κηφισίας την Παρασκευή (05.11). Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων ένα δακρυγόνο έσκασε και χτύπησε τον άτυχο πυροσβέστη ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά στην παλάμη.

Στο βίντεο που φέρνει στο φως της δημοσιότητας το Newsbomb.gr, φαίνεται ο πυροσβέστης δευτερόλεπτα μετά τον τραυματισμό, να δείχνει το ματωμένο χέρι του προς τους αστυνομικούς, ενώ οι συνάδελφοί του έντρομοι φωνάζουν μετά το περιστατικό.

Δείτε το βίντεο:

Μαρτυρία στο Newsbomb.gr: Έσκασε στο χέρι του το δακρυγόνο

Ο Αλέξανδρος Φαραντάκης, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πενταετών και Συμβασιούχων Πυροσβεστών, ήταν αυτόπτης μάρτυρας του τραυματισμού εποχικού πυροσβέστη στα επεισόδια στην Κηφισίας στο Μαρούσι. Ο τραυματίας νοσηλεύεται στο νοσοκομείο και χειρουργήθηκε στην παλάμη.

«Πετούσανε νερό, μετά από το νερό μας πέταξαν δακρυγόνα, ένα από αυτά έσκασε στο χέρι του συναδέλφου, εμένα με χτύπησε στο πόδι. Το χέρι του ήταν πολύ χτυπημένο, το είδα, ήταν γεμάτο αίματα, εκείνη την ώρα υπήρχε μεγάλη ένταση, εμείς τρέχαμε, αυτός ο καημένος ήταν κοντά στους αστυνομικούς. όταν τραυματίστηκε σήκωσε τα χέρια του. Ήταν δύσκολο εκείνη την ώρα να προσεγγίσει ασθενοφόρο. Η επίθεση σε βάρος μας ήταν απρόκλητη».

Μάλιστα, στη σελίδα των Εποχικών Πυροσβεστών στο Facebook, δημοσιεύτηκε ένα ιδιαίτερα σκληρό βίντεο με τον τραυματία πυροσβέστη τη στιγμή που δέχεται πρώτες βοήθειες από συναδέλφους του, πριν διακομιστεί στο νοσοκομείο για να γίνει το χειρουργείο.

Η καταγγελία των εποχικών Πυροσβεστών

Νωρίτερα, υπήρξε καταγγελία για ακρωτηριασμό του πυροσβέστη, κάτι που ωστόσο δεν επιβεβαιώνεται. Πλην όμως, ο τραυματισμός είναι σοβαρός και οδήγησε τον άτυχο άνδρα στο χειρουργείο.

Οι εποχικοί πυροσβέστες με ανάρτηση στα social media ανέφεραν πως συνάδελφός τους έχασε το δάχτυλό του στα επεισόδια που σημειώθηκαν νωρίτερα με αστυνομικούς έξω από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Συγκεκριμένα το πρωί της Παρασκευής εκατοντάδες εποχικοί πυροσβέστες βρέθηκαν έξω από το Υπουργείο προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για το γεγονός ότι «το εργασιακό μέλλον 2.500 Εποχικών Πυροσβεστών, είναι μετέωρο, καθώς δεν έχει αποσαφηνιστεί αν υπάρχει σχεδιασμός για απορρόφηση στο Πυροσβεστικό Σώμα Ελλάδας, με καθεστώς 12μηνης εργασίας».

Λίγη ώρα αργότερα ξεκίνησαν σοβαρά επεισόδιο ανάμεσα στους πυροσβέστες και τους αστυνομικούς. Χαρακτηριστικό της έντασης ανάμεσα σε αστυνομικούς και πυροσβέστες ήταν πως επιστρατεύτηκε μέχρι και η αύρα.

Οι πυροσβέστες κατήγγειλαν πως ο συνάδελφός τους έχασε το δάχτυλό του από τα επεισόδια ενώ από την πλευρά της αστυνομίας δεν έχει γίνει κάποιο σχόλιο μέχρι στιγμής.

Η επίσημη ανακοίνωση για τα επεισόδια με τους πυροσβέστες

Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, σχετικά με την ένταση που δημιουργήθηκε σήμερα το μεσημέρι έξω από το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας στη Λ. Κηφισίας στο Μαρούσι, διευκρινίζει τα κατωτέρω:

Την 10.00 ώρα σήμερα (Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2021), με πρωτοβουλία του Πανελλήνιου Σωματείου Συμβασιούχων Πυροσβεστών, πραγματοποιήθηκε συνάθροιση, κατά την οποία συγκεντρώθηκαν σταδιακά (1.000) περίπου άτομα, έξω από το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας στη Λ. Κηφισίας στο Μαρούσι.

Την 12.00 ώρα και ενώ (600) περίπου άτομα από τους συγκεντρωμένους είχαν αποχωρήσει, οι εναπομείναντες μετακινήθηκαν και κατέλαβαν το οδόστρωμα της Λ. Κηφισίας και στα δύο ρεύματα, με αποτέλεσμα τη διακοπή της κυκλοφορίας. Ο Αστυνομικός Διαμεσολαβητής τους κάλεσε να απομακρυνθούν από το οδόστρωμα, προκειμένου να διασφαλισθεί η απρόσκοπτη και ασφαλής κυκλοφορία των οχημάτων και να μην διαταραχθεί η κοινωνικοοικονομική ζωή στην ευρύτερη περιοχή.

Επιπρόσθετα για να μην παρεμποδισθεί η μετακίνηση των πολιτών-ασθενών στα παρακείμενα Νοσηλευτικά Ιδρύματα ( Ιατρικό Κέντρο, Υγεία, Μητέρα, Ιασώ, Εμβολιαστικό Κέντρο Αμαρουσίου) Οι συγκεντρωμένοι παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις, αρνήθηκαν να αποχωρήσουν, προβαίνοντας σε αλλεπάλληλες (τουλάχιστον 10) μετακινήσεις στο οδόστρωμα της Λ. Κηφισίας με αποτέλεσμα την δημιουργία μεγάλου κυκλοφοριακού προβλήματος.

Οι Αστυνομικές Δυνάμεις που είχαν τοποθετηθεί στο σημείο, προκειμένου να οριοθετήσουν την συγκέντρωση, με κατάλληλες κινήσεις, περιορισμένη χρήση δακρυγόνων και χρήση νερού από το Ειδικό Όχημα απώθησαν τους συγκεντρωμένους και αποκαταστάθηκε με ασφάλεια η κυκλοφορία των οχημάτων στην Λ. Κηφισίας.

Από το σημείο προσήχθησαν (5) άτομα. Προανακρίσεως επιλαμβάνεται η Διεύθυνση Αστυνομίας Βορειοανατολικής Αττικής, ενώ για τα συμβάντα στην ανωτέρω συγκέντρωση, ενημερώθηκε η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Πηγή: newsbomb.gr

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις