ΕΛΛΑΔΑ. Για το ενδεχόμενο να υπάρξουν νέα μέτρα τα Χριστούγεννα προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά του κορονοϊού λογω και της μετάλλαξης Όμικρον ρωτήθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής το πρωί της Πέμπτης με τον πρωθυπουργό να αφήνει ξεκάθαρα «ανοιχτό παράθυρο».

«Αυτά που ξέρουμε για την μετάλλαξη Όμικρον είναι ανησυχητικά, η μόνη λύση είναι ο εμβολιασμός με τρίτη δόση. Στην Ελλάδα ανοίξαμε πρώτοι την τρίτη δόση για όλο τον πληθυσμό. Αν χρειαστεί να πάρουμε επιπλέον μέτρα αυτά θα υλοποιηθούν κατά τη διάρκεια των Χριστούγεννων. Κάθε καθυστέρηση στη μετάλλαξη Όμικρον θα μας δώσει χρόνο» είπε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης ερωτηθείς από ξένο δημοσιογράφο για το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων .

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στο θέμα της πανδημίας και στην δήλωσή του κατά την είσοδο στη Σύνοδο Κορυφής λέγοντας ότι «θα έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε μια αναλυτική συζήτηση για την πανδημία καθώς υπάρχει ανησυχία για την μετάλλαξη Όμικρον η οποία αργά ή γρήγορα θα πάει σε όλες τις χώρες».

«Είναι επιβεβλημένο να επιταχυνθεί ο εμβολιασμός δίνοντας ακόμα μεγαλύτερη έμφαση στην τρίτη δόση καθώς οι επιστήμονες δείχνουν ότι είναι η καλύτερη γραμμή άμυνας».

Όπως έγραφε το Newsbomb.gr το πρωί της Πέμπτης η κυβέρνηση ποντάρει στην αύξηση του ρυθμού εμβολιασμού ενισχύοντας το εμβολιαστικό προγραμμα «Ελευθερία» με το νέο mega Εμβολιαστικό Κέντρο στη Γλυφάδα, το οποίο στελεχώνουν υγειονομικοί και λοιπό προσωπικό από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό και τις Ένοπλες Δυνάμεις. ενώ για την περαιτέρω επιτάχυνση των εμβολιασμών και την άμεση εξυπηρέτηση των ολοένα και αυξανόμενων ραντεβού, από τις 18 Δεκεμβρίου θα λειτουργήσουν 24 επιπλέον εμβολιαστικές γραμμές στο mega Εμβολιαστικό Κέντρο Περιστερίου.

Σε ό,τι αφορά στους εμβολιασμένους ειδικοί και κυβέρνηση τονίζουν την ανάγκη να υποβληθούν σε τεστ για τον κορονοϊό πριν παραβρεθούν σε κάποια εορταστική εκδήλωση. Με αυτό τον τρόπο από τη μία θα αποφευχθεί η πιθανότητα νόσησης και από την άλλη θα περιοριστεί η διασπορά του ιού.

Αναφορικά με τους μη εμβολιασμένους διάφορα σενάρια υπάρχουν στο τραπέζι, χωρίς ωστόσο να έχουν ληφθεί αποφάσεις. Ετσι δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να αυξηθούν τα απαιτούμενα τεστ από δύο σε τρία την εβδομάδα για όσους εργαζόμενους δεν έχουν εμβολιαστεί, προκειμένου να εισέλθουν στη δουλειά τους. Επίσης συζητείται οι ανεμβολίαστοι να εισέρχονται στα καταστήματα με τεστ 24 και όχι 48 ωρών που ισχύει σήμερα, ενώ εξετάζεται να τους απαγορευθεί η είσοδος και στους ανοιχτούς χώρους της εστίασης.

Υπενθυμίζεται, τέλος, ότι από την Κυριακή 19/12/2021 και ώρα 06:00, η Ελλάδα θα δέχεται επισκέπτες από το όλες τις χώρες με την επίδειξη αρνητικού μοριακού ελέγχου (PCR) 48 ωρών. Από το μέτρο εξαιρούνται οι ταξιδιώτες που παρέμειναν στο εξωτερικό, για διάστημα μικρότερο των 48 ωρών.

Πηγή: newsbomb.gr

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις