ΕΛΛΑΔΑ. Ο Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας σε συνέντευξη που παραχώρησε σε τηλεοπτική εκπομπή αναφέρθηκε στο φετινό τουρισμό της χώρα μας, καθώς τα διάφορα στοιχεία προδιαθέτουν αισιόδοξα μηνύματα.

Αναντίρρητα, η φετινή χρονιά κατακλύζεται από πολλαπλές κρίσεις, υπάρχει πανδημία, πόλεμος, πληθωρισμός, αλλά και ακρίβεια! Σύμφωνα με τον υπουργό, όλοι οι άνθρωποι που εμπλέκονται με τον τουρισμό, - και από τον δημόσιο τομέα και τον ιδιωτικό -, έχουν δουλέψει σκληρά ολόκληρο το χειμώνα, καθώς ο τουρισμός συμβάλλει στην ελληνική οικονομία στο 25% περίπου. Ο υπουργός επισημαίνει ότι, φέτος, παρά τα πολυάριθμα προβλήματα «είμαστε αισιόδοξοι, αλλά δεν προτρέχουμε για να ανακοινώσουμε στοιχεία και μεγέθη».

Ποιά είναι τα στοιχεία μέχρι αυτή τη στιγμή;

Αναλυτικότερα, μέχρι αυτή τη στιγμή, στη χώρα μας έχουμε 500.000 ταξιδιώτες με απευθείας πτήσεις από την Αμερική στο Ελ. Βενιζέλος. Η Γερμανία έχει την Ελλάδα στις πρώτες προτιμήσεις της, ενώ ακόμα υπάρχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον από τη Σερβία. Επιπρόσθετα, ως πρώτο οδικό τουρισμό διαλέγουν την Ελλάδα, οι Ρουμάνοι, ενώ η Γαλλία έχει αποδείξει εδώ και πολλούς μήνες το ενδιαφέρον της, με την AirFrance και την Transavia, εστιάζει ο υπουργός.

Τα μέχρι στιγμής δεδομένα των κρατήσεων, έτσι όπως προκύπτουν από τα αεροδρόμια, της Fraport στη Γερμανία, του Ελ.Βενιζέλος, από τα καταστήματα στα αεροδρόμια της χώρας, τα ξενοδοχεία και γενικότερα τις κύριες αγορές από τις οποίες προσελκύονται οι τουρίστες, τα επίπεδα φαίνεται να είναι πολύ αυξημένα σε σχέση με την περσινή χρονιά.

Ωστόσο, παρόλο που δεν θα ταξιδέψουν στη χώρα μας Ρώσοι και Ουκρανοί, λόγω του πολέμου, το κοινό που δηλώνει ενδιαφέρον φαίνεται να καλύπτει το κενό αυτό.

Τέλος, αναφέρθηκε στο πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους», το οποίο δίνει την ευκαιρία να βοηθήσει όλες τις ελληνικές οικογένειες να ταξιδέψουν, χωρίς γραφειοκρατικές διαδικασίες, μέσω του voucher των 150 ευρώ. Αναφορικά με τα επιδοτούμενα προγράμματα για τις φετινές δικαοπές, διάβασε περισσότερα στο:

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις