ΕΛΛΑΔΑ. Μετά την πτώση της θερμοκρασίας και την κακοκαιρία που έπληξε την χώρα το Σαββατοκύριακο, έρχεται καύσωνας όπου θα «λιώσουν» και τα σίδερα, καθώς θα φτάσει τοπικά και τους 44 βαθμούς κελσίου.

Γενικά αίθριος αναμένεται ο καιρός σήμερα, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά το μεσημέρι – απόγευμα, οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα ορεινά Στερεάς και Πελοποννήσου.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με την πρόβλεψη της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στο Αιγαίο και το απόγευμα στο βόρειο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Στα βόρεια ηπειρωτικά θα φτάσει τους 28 με 30 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 30 με 32 βαθμούς.

Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, τον Σάκη Αρναούτογλου αλλά και την Πάτυ Σπηλιωτοπούλου, το σίγουρο είναι ότι έρχεται καύσωνας και θερμό κύμα ζέστης, το οποίο σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις θα κρατήσει από την Πέμπτη 14 Ιουλίου μέχρι και 24 Ιουλίου.

Αναλυτικά τι λένε οι μετεωρολόγοι

Ο καύσωνας θα «χτυπήσει» όλη την Ευρώπη με τις θερμοκρασίες να είναι ανυπόφορες, καθώς θα φτάσουν ακόμα και τους 44 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με την μετεωρολόγο της ερτ, στην Ελλάδα πλησιάζει ένα θερμό κύμα ζέστης, όπου και θα γίνει καύσωνας.

Συγκεκριμένα από την Πέμπτη κιόλας 14 Ιουλίου η θερμοκρασία θα ανέβει αρκετά ενώ το Σαββατοκύριακο θα φτάσει τους 40 βαθμούς.

Το κύμα καύσωνα όμως θα κορυφωθεί από 20 με 24 Ιουλίου, με το θερμόμετρο να δείχνει μέχρι και 44 βαθμούς τοπικά.

Δείτε βίντεο:

Προειδοποιεί και ο Αρναούτογλου: Έρχεται καύσωνας που θα «κάψει» την Ευρώπη

Για παράδειγμα, στην Μπανταχόθ το θερμόμετρο θα δείξει 43 βαθμούς, στην Κάθερες θα δείξει 41 και στην Ορένσε 39, όπως και στη Μαδρίτη.

Αναλυτικά η ανάρτηση:

«Οι μέγιστες προβλεπόμενες θερμοκρασίες στην Ισπανία και Πορτογαλία για αύριο Κυριακή από την Ισπανική Μετεωρολογικη Υπηρεσία!

Κυμα ισχυρού καύσωνα αναμένεται προς τα μέσα της επόμενης εβδομάδας στις περισσότερες χώρες της δυτικής και κεντρικής Ευρώπης...»

Και ο Κλέαρχος Μαρουσάκης κάνει πρόβλεψη για ισχυρό κύμα ζέστης θα «χτυπήσει» την Ελλάδα

Αναφορικά με την εξέλιξη του καιρού, δεν αναμένεται κάτι το αξιόλογο για Τρίτη και Τετάρτη εκτός από μία αστάθεια προς τις ορεινές περιοχές του ηπειρωτικού κορμού.

Από Πέμπτη όμως θα ανέβει η θερμοκρασία λόγω θερμών μαζών που προσεγγίζουν την χώρα μας με αποτέλεσμα να δούμε τον υδράργυρο στο τέλος της εβδομάδας στους 35 με 37 βαθμούς Κελσίου.

Ο καύσωνας που πλήττει την Ιβηρική Χερσόνησο θα χτυπήσει προς τα τέλη της εβδομάδας και κυρίως από την επόμενη εβδομάδα και τη χώρα μας, δεν έχουμε ωστόσο ακόμα ενδείξεις καύσωνα και για την Ελλάδα, κατέληξε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

LIVE η πορεία του καιρού

Πηγή: dikaiologitika.gr

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις