ΕΛΛΑΔΑ. Επείγουσα παραγγελία για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης και στην Ελλάδα σε βάρος της Εύας Καϊλή προκειμένου να διακριβωθεί η τυχόν τέλεση συγκεκριμένων κακουργηματικών διέταξε ο επικεφαλής της Οικονομικής Εισαγγελέας, Χρήστος Μπαρδάκης.

Συγκεκριμένα ο κ. Μπαρδάκης ανέθεσε σε δυο επίκουρους εισαγγελείς του να ερευνήσουν, υπό την προϋπόθεση να μην διώκεται ήδη στο Βέλγιο για τα ίδια πραγματικά περιστατικά, εάν έχουν τελεστεί από την Εύα Καϊλή οι αξιόποινες πράξεις της «δωροληψίας πολιτικού προσώπου» και της «νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα», (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος) καθώς και κάθε άλλο αυτεπαγγέλτως διωκόμενο αδίκημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cnn.gr, ο κ. Μπαρδάκης παρήγγειλε στους δύο εισαγγελείς να αιτηθούν άμεσα μέσω δικαστικής συνδρομής από τις βελγικές δικαστικές αρχές, σε συνεργασία με το εθνικό μέλος της Εurojust για την Ελλάδα, αντίγραφα της ποινικής δικογραφίας που έχει σχηματιστεί μέχρι στιγμής για την Εύα Καιλή.

Οι οικονομικοί εισαγγελείς θα αναμένουν τις απαντήσεις του Βελγίου καθώς απαραίτητη προϋπόθεση για την πορεία της ποινικής έρευνας στη χώρα μας είναι να μην έχει ασκηθεί στο Βέλγιο ποινική δίωξη για τις ίδιες πράξεις σε βάρος της Εύας Καϊλή.

Κι αυτό διότι σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο Άρθρο 57 παράγραφος 4 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας (περί κωλύματος άσκησης νέας ποινικής δίωξης) «ο Εισαγγελέας μπορεί να απόσχει από την δίωξη συγκεκριμένου προσώπου, εάν ύστερα από τη διενέργεια ευρωπαϊκής δικαστικής συνδρομής προκύψει ότι ήδη έχει ασκηθεί δίωξη σε βάρος του ίδιου προσώπου για τα ίδια πραγματικά περιστατικά από άλλη χώρα μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις