ΣΠΑΡΤΗ. Για «εγκληματικές ευθύνες» κάνει λόγο το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ – ΕΦΚΑ Λακωνίας, οι οποίες οδήγησαν στην τραγωδία των Τεμπών. Υπογραμμίζοντας: « […] κανένα συγχωροχάρτι στις κυβερνήσεις και στα κόμματα που με το ένα χέρι γράφουν και ψηφίζουν αντιλαϊκούς νόμους, Οδηγίες και κατευθύνσεις της ΕΕ και με το άλλο σκουπίζουν τάχα τα δάκρυα για τις εγκληματικές συνέπειες που έχει η πολιτική τους στον λαό».

«Οι Νεκροί μας – τα Κέρδη τους

Να σταματήσουν τώρα τα εγκλήματα στο βωμό της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων.

Το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ-ΕΦΚΑ Λακωνίας εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων, της τραγικής τραγωδίας των Τεμπών από την σύγκρουση των δύο αμαξοστοιχιών.

Δεν χρειάζεται πολύ σκέψη για τους ενόχους. Οι ευθύνες για την κυβέρνηση είναι εγκληματικές. Αυτό γίνεται φανερό, από τις πάμπολλες καταγγελίες, διαμαρτυρίες, επισημάνσεις και προειδοποιήσεις συνδικαλιστών από τον χώρο, για την παντελή έλλειψη των απαιτούμενων συστημάτων ασφαλούς διέλευσης των αμαξοστοιχιών.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι αυτές οι αποδεδειγμένα βάσιμες επισημάνσεις από προηγούμενα συμβάντα μικρότερης κλίμακας, ρίχθηκαν στον κάλαθο των αχρήστων από την κυβέρνηση γιατί αυτό απαιτεί η ιδιωτικοποίηση και η εμπορευματοποίηση των σιδηροδρόμων που ξεκίνησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το έτος 2017 με σύμβαση παραχώρησης στην γνωστή Ιταλική εταιρία αντί 45 εκατομμυρίων ευρώ η οποία στην συνέχεια πριμοδοτήθηκε με εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ. Την σύμβαση αυτή, στην συνέχεια επικύρωσε η κυβέρνηση της Ν.Δ. Το κράτος λοιπόν έχει συνέχεια, το ένα χέρι νίβει το άλλο και τα δύο τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.

Γι’ αυτό οι σωστές επισημάνσεις και οι απαιτήσεις, συνδικάτων, των εργαζομένων και του λαού που απαιτούν δημόσιες, φτηνές σιδηροδρομικές μεταφορές, με σύγχρονα μέτρα ασφαλείας, με πρόσληψη προσωπικού με κατάλληλη εκπαίδευση πιστοποίηση, πετιούνται από τους κυβερνώντες στον κάλαθο των αχρήστων γιατί αυτό απαιτούν τα αιματοβαμμένα κέρδη τους. Αυτοί όλοι είναι υπόλογοι γι’ αυτή την τραγική κατάσταση και πρέπει τώρα να απολογηθούν.

Αυτά απαιτούμε, αυτά πρέπει τώρα να γίνουν. Κανένα συγχωροχάρτι στις κυβερνήσεις και στα κόμματα που με το ένα χέρι γράφουν και ψηφίζουν αντιλαϊκούς νόμους, Οδηγίες και κατευθύνσεις της ΕΕ και με το άλλο σκουπίζουν τάχα τα δάκρυα για τις εγκληματικές συνέπειες που έχει η πολιτική τους στον λαό.

Τώρα είναι η ώρα να πάρει ο λαός την υπόθεση στα χέρια του! Να μην αφήσει αυτό το έγκλημα ούτε να ξεχαστεί, ούτε να συγκαλυφθεί.

Η σύγκρουση με την πολιτική και το κράτος που αφήνουν απροστάτευτο τον λαό, επειδή προστατεύουν τα κέρδη των ομίλων, είναι ζήτημα ζωής και θανάτου, αλλά και το μεγαλύτερο χρέος σε όσους σκοτώθηκαν άδικα στο έγκλημα των Τεμπών.»

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις