ΕΛΛΑΔΑ. Τρένο. Μετά το αεροπλάνο θεωρείται το ασφαλέστερο μέσο μεταφοράς σύμφωνα με στατιστικές. Άρα για να καταστήσεις το τρένο επικίνδυνο και θανάσιμο πρέπει να είσαι πολύ κακιά χώρα…

Το τρένο είναι σίδερα, μηχανές, ράγες και καλώδια… Όταν τα χέρια στα οποία αφήνει ένα κράτος το τρένο είναι ανεύθυνα, επιπόλαια, άχρηστα, χυδαία, επικίνδυνα, τότε το τρένο θα γίνει φονικό όπλο.

Όχι, το τρένο δεν ευθύνεται για την εκατόμβη θυμάτων στην Ελλάδα. Οι άνθρωποι ευθύνονται. Πρωθυπουργοί, υπουργοί, γραμματείς, επιθεωρητές, σταθμάρχες, μηχανοδηγοί, υπάλληλοι, εργάτες.

Γι’ αυτό και δεν θα αναθεματίσουμε το τρένο ως μέσο, γιατί είναι μια κατάκτηση της ανθρωπότητας που δικαιούται να απολαμβάνει ο Έλληνας.

Η Ελλάδα, η Πελοπόννησος, όχι μόνο χρειάζεται αλλά απαιτεί σύγχρονο τρένο και αν είναι δυνατόν από την μια άκρη έως την άλλη και όχι μόνον στις προνομιούχες περιοχές της Κορινθίας και της Αχαΐας.

Τρένο στην Πελοπόννησο, σύγχρονο, ασφαλές, ταχύ και λειτουργικό.

Γιατί οι τραγωδίες στην Ελλάδα δεν πρέπει να μας απομακρύνουν αλλά να μας εγκαθιστούν στους τόπους και στα μέσα που συμβαίνουν. Για καλύτερες μεταφορές, καλύτερες πόλεις, καλύτερη ζωή.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις