ΚΟΣΜΟΣ. Ποιος είναι ο πιο ασφαλής τρόπος και μέσο μεταφοράς; Ο πιο επικίνδυνος τύπος μεταφοράς μπορεί να θεωρηθεί μοτοσικλέτα και ο πιο ασφαλής το αεροπλάνο... Στη δεύτερη θέση επικινδυνότητας βρίσκονται αυτοκίνητα, μικρά λεωφορεία και λεωφορεία. Οι περισσότεροι είμαστε μάρτυρες τροχαίων ατυχημάτων. 1,2 ml ανθρώπων πεθαίνουν σε τροχαία ατυχήματα ετησίως.

Η κατάταξη δεν περιλαμβάνει ασυνήθιστα είδη μεταφορών. Δηλαδή, δεν υπάρχουν έλκηθρα σκύλου και διαστημόπλοια. Διαφορετικά, ένα διαστημόπλοιο θα μπορούσε να θεωρηθεί το ασφαλέστερο. Αλλά δεδομένου ότι κανείς δεν πραγματοποιεί διαγαλαξιακές καθημερινές πτήσεις μέχρι στιγμής, τα στατιστικά δείχνουν υπέρ του αεροπλάνου.

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι το αεροπλάνο είναι ο πιο ανασφαλής τρόπος μεταφοράς. Στον κόσμο είναι συνηθισμένο να υπολογίζεται ο κίνδυνος εκτοπισμού ως ο αριθμός των θυμάτων ανά 100 εκατομμύρια μίλια. Ως αποτέλεσμα, αποδεικνύεται ότι το ποσοστό θανάτου από το αεροσκάφος είναι μόνο 0,6 άτομα. Το 2016, σημειώθηκαν 21 αεροπορικά δυστυχήματα, ενώ ο συνολικός αριθμός των νεκρών ήταν περίπου χίλιοι άνθρωποι. Νομίζετε ότι είναι πολλά; Στην πραγματικότητα, περισσότεροι ποδηλάτες πεθαίνουν σε έναν χρόνο στον κόσμο.

Παρά την εσφαλμένη αντίληψη πολλών, η πρώτη θέση μεταξύ των ασφαλούς μεταφοράς είναι το αεροπλάνο. Το ποσοστό θνησιμότητας είναι πολύ χαμηλό. Αυτό οφείλεται στην υψηλότερη ταχύτητα κίνησης από αυτήν του τρένου. Κατά συνέπεια, αποδεικνύεται ότι ένα αεροπλάνο πετά αυτά τα 160 ml χιλιομέτρων πολύ πιο γρήγορα από ένα τρένο. Επομένως, τα στατιστικά στοιχεία θνησιμότητας είναι χαμηλότερα. Κατ 'αρχήν, η θνησιμότητα εξαρτάται άμεσα από την ταχύτητα μεταφοράς. Κατά μέσο όρο, 0,9 άνθρωποι πεθαίνουν ανά 100 ml μίλια ενώ κινούνται με τρένο και μόνο 0,6 άνθρωποι σκοτώνονται σε αεροπλάνο. Δηλαδή, το ποσοστό θανάτων στα τρένα υπερβαίνει το ποσοστό θανάτου στα αεροπλάνα μιάμιση φορά.

Πολλοί άνθρωποι έχουν τώρα πολλές φοβίες σχετικά με τα ταξίδια με αεροπλάνα. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι σχεδόν κάθε χρόνο συμβαίνουν κολοσσιαία ατυχήματα, για τα οποία μιλούν όλα τα μέσα ενημέρωσης. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι η πτήση με αεροπλάνα είναι πολύ επικίνδυνη. Στην πραγματικότητα, πολύ περισσότεροι άνθρωποι πεθαίνουν από τροχαία ατυχήματα. Το πιο ενδιαφέρον είναι ότι οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν ότι δεν υπάρχουν επιζώντες μετά από αεροπορικό δυστύχημα. Στην πραγματικότητα, αυτό δεν ισχύει. Το ένα τρίτο όλων των επιβατών σκοτώνεται. Ενώ σε τροχαίο ατύχημα, οι μισοί.

Τα στατιστικά των ασφαλιστικών εταιρειών μιλούν επίσης υπέρ των αεροπλάνων. Σε περίπτωση τροχαίου ατυχήματος, οι πληρωμές είναι μικρές και σε περίπτωση αεροπορικού δυστυχήματος, είναι απλά τεράστιες. Ως εκ τούτου, μπορούμε να συμφωνήσουμε ότι κανείς δεν θα πλήρωνε πολλά χρήματα εάν τα αεροπορικά δυστυχήματα συνέβαιναν πολύ συχνά.

Σύμφωνα με στατιστικές εκτιμήσεις, οι οποίες βασίστηκαν στον αριθμό των θυμάτων αεροπορικών δυστυχημάτων, η αεροπορία αποδείχθηκε ο ασφαλέστερος τρόπος μεταφοράς. Η δεύτερη και η τρίτη θέση ανήκουν στις θαλάσσιες και σιδηροδρομικές μεταφορές, αντίστοιχα.

Το πιο ενδιαφέρον είναι ότι οι επιβάτες, αντίθετα, θεωρούν το αεροπλάνο τον πιο επικίνδυνο τρόπο μεταφοράς. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι τα μέσα μαζικής ενημέρωσης δημοσιεύουν κάθε αεροπορικό δυστύχημα. Ταυτόχρονα, λίγοι άνθρωποι μιλούν για ατυχήματα τρένων. Εάν καταφεύγετε σε στατιστικά στοιχεία, όταν ταξιδεύετε καθημερινά με αεροπλάνο, η πιθανότητα θανάτου είναι πολύ μικρή. Με καθημερινή χρήση αεροπορικών ταξιδιών, θα μπορούσατε να αντιμετωπίσετε αεροπορικό δυστύχημα στον 21ο αιώνα.

Υπάρχουν ορισμένες στατιστικές για τους πιο αξιόπιστους τρόπους μεταφοράς. Αυτό επιβεβαιώνεται και από τις ασφαλιστικές εταιρείες. Τα περισσότερα χρήματα δίνονται για την ασφάλιση των θαλάσσιων και αεροπορικών μεταφορών.

Στατιστικά ασφαλείας κατά σειρά:

  • Αεροπλάνο
  • Τρένο
  • Λεωφορείο
  • Αυτοκίνητο
  • Ταξί διαδρομής
  • Πλοίο
  • Υπόγειος
  • Ποδήλατο
  • Μηχανάκι

Οι απόψεις και τα στατιστικά στοιχεία των ανθρώπων είναι εντελώς διαφορετικά. Πολλοί άνθρωποι φοβούνται το αεροπλάνο, αν και στην πραγματικότητα αυτός ο τρόπος μεταφοράς είναι ο ασφαλέστερος.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις