ΕΛΛΑΔΑ. Γλυφάδα, Κηφισιά, Περιστέρι, Πειραιάς, Ασπρόπυργος, Μενίδι, Μοναστηράκι, Νίκαια, Αιγάλεω, Καλλιθέα, Ίλιον, Ζωγράφου, Κερατσίνι, Χαλάνδρι, Νέα Σμύρνη. Περιοχές που έχουν βρεθεί χρυσές λίρες της Κατοχής.

Οι φήμες υπήρχαν. Είχε ακουστεί στην ευρύτερη περιοχή το 1942 ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος είχε βρει δυο κιβώτια με χρυσές λίρες, από αυτά που έριχναν οι Άγγλοι με τα αεροπλάνα και τα οποία είχαν χαθεί κατά την ρίψη. Οι αντάρτες θέριζαν την περιοχή για να βρούνε τα δυο κιβώτια που χάθηκαν από τα οκτώ συνολικά που περιλάμβανε η ρίψη. Ο παππούς δεν μίλησε ούτε στους αντάρτες αλλά ούτε και στα παιδιά του για το μυστικό του γιατί φοβόταν.

Μετά από κάποια χρόνια έπαθε σοβαρό εγκεφαλικό επεισόδιο με επιπτώσεις στη μνήμη και την λογική του. Μια μέρα πήρε την νύφη και την πήγε στην γωνία του οικοπέδου εκεί όπου είχαν χτισμένη μια βρύση. Η νύφη δεν έδωσε βάση σε αυτά που έλεγε ο πεθερός της, νομίζοντας τον για τρελό.

Ο παππούς όμως πέθανε και το οικόπεδο το κληρονόμησε ο γιος του. Δεν ήξερε όμως τα μυστικά που έκρυβε το οικόπεδο και βρύση. Κάποια στιγμή του ζήτησαν από τον δήμο της περιοχής να τους παραχωρήσει τέσσερα μέτρα από την αυλή του για διαπλάτυνση του δρόμου.

Ο ιδιοκτήτης δέχτηκε και μάλιστα πήρε καλή αποζημίωση.

Την Τετάρτη 14/5/1973 τα συνεργεία ξεκίνησαν τις εργασίες και μόλις γκρέμισαν τη βρύση ήρθαν στην επιφάνεια τα δυο κιβώτια. Αμέσως ο χειριστής του φουξ μαζί με τους εργάτες σταμάτησαν το έργο. Όταν άνοιξαν ένα από τα κιβώτια είδαν ότι ήταν γεμάτο από χρυσές λίρες. Τότε μαζεύτηκε πολύς κόσμος και όλοι άρχισαν να αρπάζουν, να βάζουν στις τσέπες τους από τις χρυσές λίρες.

Μετά από λίγο είχαν απομείνει πολύ λίγες λίρες και από το δεύτερο κιβώτιο και έφτασε και η αστυνομία. Ο διοικητής της αστυνομίας ξαφνιάστηκε με τις μαρτυρίες αυτών που δεν πρόλαβαν να αρπάξουν λίρες. Ξεκίνησε τις έρευνες και τις ανακρίσεις στα σπίτια όλων των παρόντων κατά την εκσκαφή. Τελικά μπόρεσε να μαζέψει μόνο 1634 λίρες από τα δυο κιβώτια. Τις υπόλοιπες λίρες τις καρπώθηκαν οι πιο έξυπνοι, που δεν τις παρέδωσαν.

Ο ιδιοκτήτης του σπιτιού έπαθε σοκ και ακόμα δεν έχει συνειδητοποιήσει ότι ο πατέρας του είχε κρύψει τέτοιο θησαυρό μέσα στο ίδιο του το οικόπεδο.

Τελικά άμα δεν σε θέλει η τύχη στο οικόπεδό σου θα είναι και θα τα βρούνε άλλοι…

Παρόμοιες ιστορίες ακούστηκαν στην Θεσσαλονίκη, Καβάλα, Αγρίνιο, Λάρισα, Καστοριά, Πάτρα, Κατερίνη, Κομοτηνή, Αλεξανδρούπολη, Σέρρες, Κιλκίς, Νάουσα, Κοζάνη, Τρίκαλα, Γρεβενά, Κέρκυρα, Ρόδος, Σάμος, Μυτιλήνη, Λαμία, Λειβαδιά.

Επειδή και η Πελοπόννησος είναι τόπος όπου έγιναν ρίψεις από τους Άγγλους, στα βουνά της, έχετε τον νου σας και ακούτε τον παππού… Τον παππού που μπορεί κάτι να λέει για θαμμένες λίρες και σεις να θεωρείτε ότι ότι τα έχει χαμένα.

Άλλωστε δεν είναι λίγες οι πληροφορίες για λαγούμια στον Ταϋγετο που έμειναν μετα από το πέρασμα ύποπτων Γερμανών τουριστών ή για χειριστές σκαπτικών που ξαφνικά έγιναν πλούσιοι. Ακόμα και πρόσφατα υπάρχουν φήμες ότι συνεργείο που αναπαλαίωνε κατοικία στη Σπάρτη εξαφανίστηκε μετά το σχόλασμα και όταν την άλλη μέρα ο εργολάβος πήγε στο έργο είδε στον τοίχο μια περίεργη εσοχή που μάλλον έκρυβε μπαουλάκι με λίρες.

Τελικά οι Άγγλοι με τις λίρες τους διχάζουν ακόμα τους Έλληνες. Γι αυτό άκου τον παππού…

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις