ΛΑΡΙΣΑ. Μνήμες από τη σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών, αυτή τη φορά μέσα στη Λάρισα, όταν δύο τρένα βρέθηκαν στην ίδια γραμμή με αντίθετη φορά και σταμάτησαν σε απόσταση.

Το περιστατικό συνέβη στις 8 το απόγευμα της Τετάρτης στον σταθμό του Μεζούρλου στη Λάρισα, όταν δύο επιβατικές αμαξοστοιχίες, η μία μόλις είχε ξεκινήσει προς Αθήνα και η άλλη έφτανε στον σταθμό, με χαμηλή ταχύτητα, όπως προβλέπεται για την κίνηση μέσα στον ιστό της πόλης, βρέθηκαν στην ίδια γραμμή και κινδύνευσαν να συγκρουστούν μετωπικά, σύμφωνα με όσα μετέδωσε αρχικά το larissanet.gr.

Σύμφωνα πάντα με το larissanet, η σύγκρουση αποφεύχθηκε την τελευταία στιγμή χάρη στο ότι οι δύο μηχανοδηγοί αντελήφθησαν αμέσως τι συνέβαινε και ακινητοποίησαν τους συρμούς. Όπως σημειώνει το τοπικό μέσο, κατάφεραν να σταματήσουν σε μια απόσταση μικρότερη των 100 μέτρων.

Διαψεύδει ο ΟΣΕ - Τι λέει ο σταθμάρχης

Πάντως, σύμφωνα με το onlarissa.gr που επικοινώνησε με τον σταθμάρχη κ. Γιώργο Ζήντρο επικαλούμενος σχετική ενημέρωση που είχε, με κατηγορηματικό τρόπο εξήγησε πως επρόκειτο για δύο τρένα τα οποία έκαναν ελιγμούς για να προσδεθούν και να φύγουν για Θεσσαλονίκη. «Ήταν δύο προαστιακοί που θα δένονταν για να φύγουν μαζί για τη Θεσσαλονίκη. Αυτό είθισται να γίνεται στη συγκεκριμένη περιοχή. Εννοείται πως δεν υπήρχαν επιβάτες μέσα…» τόνισε.

Την ίδια στιγμή, ο ΟΣΕ διέψευσε το δημοσίευμα σχετικά με την παρ’ ολίγον σύγκρουση τρένων στη Λάρισα.

Η ανάρτηση Γενιδούνια

«Στη φωτογραφία που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο τις τελευταίες 2 ώρες, βλέπουμε την διαδικασία ζεύξης 2 συρμών Desiro στην Λάρισα. Δεν υπάρχει ούτε ζήτημα σύγκρουσης, ούτε κάποιο πρόβλημα, είναι διαδικασία που 2 συρμοί ενώνονται και γίνονται ένας. Αντιλαμβάνομαι την ανησυχία όλων, ας διασταυρώνονται οι ειδήσεις πριν κυκλοφορήσουν. Καλό βράδυ σε όλους», έγραψε στο Facebook ο Κώστας Γενιδούνιας, πρόεδρος των μηχανοδηγών του ΟΣΕ.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις