ΕΛΛΑΔΑ. Περαιτέρω άνοδο σημείωσε η θερμοκρασία την Πέμπτη 13/07 σε ολόκληρη τη χώρα. Σύμφωνα με δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr οι μέγιστες θερμοκρασίες κυμάνθηκαν σε πολύ υψηλά επίπεδα, ξεπερνώντας σε πολλές περιοχές τους 40 βαθμούς. Όπως φαίνεται στο χάρτη που ακολουθεί, 168 μετεωρολογικοί σταθμοί κατέγραψαν μέγιστες άνω των 37 βαθμών, ενώ 26 μετεωρολογικοί σταθμοί κατέγραψαν μέγιστες άνω των 40 βαθμών Κελσίου. Η απολύτως μέγιστη θερμοκρασία σημειώθηκε στη Λάρισα και ήταν ίση με 42 βαθμούς Κελσίου.

Θερμοκρασίες που τοπικά ξεπέρασαν τους 40 °C σημειώθηκαν και στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής τις μεσημεριανές ώρες της Πέμπτης 13/07, όπως καταγράφτηκαν από το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr και παρουσιάζεται στο Χάρτη Παρατηρήσεων του Ολοκληρωμένου Συστήματος Ενημέρωσης και Προειδοποίησης Καιρικών Συνθηκών.

Το Ολοκληρωμένο Σύστημα Ενημέρωσης και Προειδοποίησης Καιρικών Συνθηκών που αναπτύχθηκε από την ομάδα Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής, έχει σκοπό την έγκαιρη ενημέρωση και προειδοποίηση του πληθυσμού σχετικά με τα έντονα καιρικά φαινόμενα (θερμοκρασία, βροχόπτωση, ριπές ανέμου), αλλά και την αποτύπωση των τρεχουσών μετεωρολογικών συνθηκών για την Αττική και την ευρύτερη περιοχή της.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις