ΤΡΙΚΑΛΑ. Ένα πάρκο που θα θυμίζει πάντα τα τρία κορίτσια που έχασαν τη ζωή τους στην σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών, δημιουργείται στο Καστράκι, στα Τρίκαλα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Trikalanews.gr πρόκειται για ένα αίτημα προς τον Δήμο από τις οικογένειες των αδικοχαμένων κοριτσιών, που έκανε δεκτό το Δημοτικό Συμβούλιο.

Έτσι, αποφασίστηκε να δημιουργηθεί ένα πάρκο και συγκεκριμένα πίσω από το Μουσείο Καστρακίου, καθώς επίσης να αναμορφωθεί και η παιδική χαρά του χωριού. Ολα τα παραπάνω θα γίνουν με χρήματα, προσφορά των οικογενειών στην μνήμη των τριών κοριτσιών.

Τρίκαλα: Θλίψη για τον χαμό των τριών κοριτσιών

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο δίδυμες αδελφές Θώμα και Χρύσα Πλακιά και η πρώτη τους ξαδέρφη Ανααστασία Πλακιά, έχασαν τη ζωή τους το μοιραίο βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου, μαζί με άλλα 54 άτομα. Τα τρία κορίτσια επέστρεφαν στην Θεσσαλονίκη, τον τόπο που σπούδαζαν, μετά το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας. Η οικογένεια τους ήταν πολύ γνωστή -διατηρούσε ταβέρνα- και αγαπητή στην τοπική κοινωνία, η οποία βυθίστηκε στη θλίψη μετά το άκουσμα της τραγικής είδησης.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις