ΕΛΛΑΔΑ. Δύο νέοι άνθρωποι με μεγάλη αγάπη για τα αεροσκάφη και για το έργο που επιτελούσαν ήταν οι ιπτάμενοι της Πολεμικής Αεροπορίας που σκοτώθηκαν την Τρίτη κατά την κατάσβεση της πυρκαγιάς στην Κάρυστο.

Ο 34χρονος σμηναγός Χρήστος Μουλάς και ο 27χρονος ανθυποσμηναγός Περικλής Στεφανίδης, χειριστές της 355 Μοίρας Τακτικών Μεταφορών της 112 Πτέρυγας Μάχης, έπεσαν εν ώρα καθήκοντος με πυροσβεστικό αεροσκάφος CL-215.

Ο Σμηναγός Χρήστος Μουλάς, 34 ετών

Καταγωγή από τα Χανιά και συγκεκριμένα από το Γαβαλοχώρι του Δήμου Αποκορώνου είχε ο σμηναγός Χρήστος Μουλάς.

Είχε περάσει την παιδική και εφηβική ηλικία του στον Αποκόρωνα, καθώς οι γονείς του δραστηριοποιούνται επιχειρηματικά στην περιοχή. Ο θείος του είναι γιατρός στο νοσοκομείο Χανίων.

Αργότερα εισήχθη στη Σχολή Ικάρων και έγινε πιλότος στα πυροσβεστικά αεροσκάφη.

Ο 34χρονος Χρήστος Μουλάς

Αγαπούσε τα αεροσκάφη και τα ταξίδια και ανέβαζε φωτογραφίες στα κοινωνικά δίκτυα από τις πτήσεις του.

Πριν από δύο χρόνια είχε ανεβάσει και μια φωτογραφία από το Canadair του την ώρα που πετούσε πάνω από την Ακρόπολη.

Ο 34χρονος σμηναγός ήταν παντρεμένος αλλά δυστυχώς δεν πρόλαβε να γευτεί τη χαρά της πατρότητας καθώς η σύζυγός του είναι έγκυος 3 μηνών.

Ο Ανθυποσμηναγός Περικλής Στεφανίδης, 27 ετών

Ο 27χρονος ανθυποσμηναγός Περικλής Στεφανίδης είχε καταγωγή από το Κιλκίς και από μικρός είχε όνειρο να πετά με αεροσκάφη.

Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη όπου τελείωσε το Γυμνάσιο και το Λύκειο στην Ξηροκρήνη. Πέρασε στη Σχολή Ικάρων και μετά την αποφοίτηση υπηρέτησε στα πυροσβεστικά αεροσκάφη.

Ο 27χρονος Περικλής Στεφανίδης

Η ανακοίνωση του ΓΕΑ:

Την Τρίτη 25 Ιουλίου 2023 και ώρα 14:52 αεροσκάφος τύπου CL-215 της 355 Μοίρας Τακτικών Μεταφορών της 112 Πτέρυγας Μάχης, κατέπεσε, κατά τη διάρκεια αεροπυρόσβεσης, στον Πλατανιστό Ευβοίας με συνέπεια τον θανάσιμο τραυματισμό του κυβερνήτη, Σμηναγού (Ι) Χρήστου Μουλά, 34 ετών και του συγκυβερνήτη, Ανθυποσμηναγού (Ι) Περικλή Στεφανίδη, 27 ετών.

Mε απόφαση του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια, κηρύσσεται τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις (από 25 έως 27 Ιουλίου 2023) για την απώλεια της ζωής, εν ώρα καθήκοντος, των Αξιωματικών της Πολεμικής Αεροπορίας και χειριστών του πυροσβεστικού αεροσκάφους CL-215, το οποίο επιχειρούσε στην Εύβοια.

Πώς συνέβη η τραγωδία

Λίγο πριν από τις 3 το μεσημέρι, ενώ πραγματοποιούσαν ρίψη πάνω από μια εστία φωτιάς σε δασική έκταση το αεροσκάφος τους χτύπησε με το δεξιό φτερό σε ένα δέντρο με αποτέλεσμα να χάσει ύψος και να πέσει στο ρέμα.

Το Canadair συνετρίβη και μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα τυλίχθηκε στις φλόγες. Οι δύο νεαροί ιπτάμενοι έχασαν τη ζωή τους παρά τις προσπάθειες των πυροσβεστών να σβήσουν τη φωτιά και να τους απεγκλωβίσουν.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις