ΕΛΛΑΔΑ. Το Δημογραφικό, αποτελεί «το νούμερο ένα Εθνικό πρόβλημα» για την χώρα μας. Αντιπροσωπεία της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Τριτέκνων (ΠΟΤ) πραγματοποίησε συναντήσεις με την Σοφία Ζαχαράκη, Υπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, την Μαρίνα Στέφου, Γεν. Γραμματέα Δημογραφικής και Στεγαστικής Πολιτικής, και τον Διονύση Σταμενίτη, Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Από την Πανελλαδική Ομοσπονδία Τριτέκνων, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο να δημιουργηθεί μια ενιαία δημογραφική πολιτική από το πρώτο παιδί με επιπλέον κίνητρα στις οικογένειες από το τρίτο παιδί και άνω. Τέθηκαν τα θέματα: χαρακτηρισμού των τρίτεκνων οικογενειών ως πολυτέκνων, της χορήγησης Πιστοποιητικού τριτεκνικής ιδιότητας, δημιουργία επιδοτούμενων προγραμμάτων θέσεων εργασίας για τρίτεκνες μητέρες. Επίσης συζητήθηκαν θέματα στέγασης, προγραμμάτων ενέργειας, μοριοδότησης στις προσλήψεις, μετεγγραφές φοιτητών, κ.α. Ειδική αναφορά έγινε στην σημασία της στήριξης της μητέρας, ανεξαρτήτου ηλικίας (νέες και μεγαλύτερες) και ειδικότερα αυτές με τρία τέκνα και άνω, ώστε να νιώσουν ότι μπορούν να τεκνοποιήσουν πολλά παιδιά χωρίς να ταλαιπωρηθούν τα παιδιά τους αλλά και οι ίδιες.

Η υπουργός κα Σοφία Ζαχαράκη, καθώς και η Γεν. Γραμματέας κα Μαρίνα Στέφου, άκουσαν τις προτάσεις με προσοχή, θα τις επεξεργαστούν, και θα απαντήσουν σύντομα. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον κ. Διονύση Σταμενίτη, Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, όπου συζητήθηκε το θέμα της συνέχισης και ενίσχυσης του προγράμματος των αποσυρόμενων οπωροκηπευτικών. Ο κ. Σταμενίτης μας απάντησε ότι το πρόγραμμα θα συνεχιστεί.

Στις συναντήσεις από την Πανελλαδική Ομοσπονδία παρευρέθησαν οι:

  • Ντιούδης Αντώνιος - Πρόεδρος ΠΟΤ - Πρόεδρος Συλλόγου Τριτέκνων Γιαννιτσών
  • Κολιώνης Χρήστος - Αντιπρόεδρος ΠΟΤ - Πρόεδρος Συλλόγου Τριτέκνων Πολυκάστρου Κιλκίς
  • Μεσουρίδου Θεοκλήτη - Γεν. Γραμματέας ΠΟΤ - Πρόεδρος Συλλόγου Τριτέκνων Περιφέρειας (Νομού) Αττικής
  • Πρωτονοταρίου Νίκη - Ταμίας ΠΟΤ - Πρόεδρος Συλλόγου Τριτέκνων Σαλαμίνας
  • Μπουγιουκλή Ιωάννα - Εκπρόσωπος Τύπου ΠΟΤ - Πρόεδρος Συλλόγου Τριτέκνων Θεσσαλονίκης
  • Οικονομάκης Γιώργος - Εκπρόσωπος Δημοσίων Σχέσεων ΠΟΤ- Πρόεδρος Συλλόγου Τριτέκνων Λακωνίας.
Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις