ΕΛΛΑΔΑ. Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού εξέδωσε η ΕΜΥ, προειδοποιώντας για ισχυρές βροχές και καταιγίδες από σήμερα αργά το βράδυ στα δυτικά και κυρίως αύριο, στα νότια της χώρας καθώς και στο ανατολικό Αιγαίο. Ειδικότερα, ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

Α. Σήμερα Τρίτη (21-11-23)

α. Από αργά το βράδυ στη δυτική Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα στο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά.

Β. Αύριο Τετάρτη (22-11-23)

α. Στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.
β. Πρόσκαιρα μέχρι το μεσημέρι στη νότια Πελοπόννησο, τη δυτική Κρήτη και τις Κυκλάδες.

γ. Από το μεσημέρι στα ανατολικά τμήματα της Θράκης.

Γ. Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν τη νύχτα της Τετάρτης (22-11-23) προς την Πέμπτη (23-11-23).

Δύο κακοκαιρίες αυτή την εβδομάδα, η προειδοποίηση του Σάκη Αρναούτογλου

Δύο καιρικές διαταραχές αναμένονται στη χώρα μας αυτή την εβδομάδα, σύμφωνα με τον διευθυντή της ΕΜΥ, Θοδωρή Κολυδά. Όπως ανέφερε νωρίτερα σε ανάρτησή του στο Twittter, η πρώτη επιδείνωση θα υπάρξει την Τετάρτη και γι’ αυτό εκδόθηκε τώρα προειδοποίηση. Σύμφωνα με τον διευθυντή της ΕΜΥ, η αλλαγή του καιρού θα επηρεάσει κυρίως τα δυτικά, το ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η δεύτερη διαταραχή του καιρού θα σημειωθεί το Σαββατοκύριακο.

Παράλληλα, ο Σάκης Αρναούτογλου αναφέρει σε ανάρτησή του: «Όσοι σχεδιάζετε ταξίδι -και όχι μόνο το ερχόμενο Σαββατοκύριακο- στην Ελλάδα αλλά και στα υπόλοιπα Βαλκάνια έχετε υπόψη σας, σας παρακαλώ, να παρακολουθείτε τις προβλεπόμενες καιρικές εξελίξεις μέσα από τα δελτία καιρού τα επόμενα 24ωρα, καθώς ενισχύεται -και με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία- το σενάριο πρόσκαιρης αλλά σοβαρής πανβαλκανικής-πανελλαδικής επιδείνωσης του καιρού από ένα πολύ γρήγορα κινούμενο αλλά ιδιαίτερα δραστήριο και βαθύ βαρομετρικό χαμηλό, το οποίο και θα μπορούσε να φέρει έστω και για κάποιες ώρες σφοδρούς ανέμους σε στεριά και θάλασσα, τοπικά δυνατές βροχές αλλά και χιονοπτώσεις κυρίως στα ορεινά, η ακριβής τροχιά του οποίου δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα εντελώς!».

«Πριν φτάσουμε στο Σαβ/κύριακο όμως, οι επόμενες ημερες, φίλες και φίλοι, θα κυλήσουν με νοτιάδες, καλές για την εποχή θερμοκρασίες και αυξημένες τιμές σχετικής υγρασίας αλλά και με πιθανότητα, όμως, για έντονα φαινομένα σε συγκεκριμένες περιοχές την Τετάρτη (Δωδεκάνησα, Επτάνησα και κατά τόπους και στα νησιά του ανατολικού – βορειοανατολικού Αιγαίου) όπου θα θέλει κάποια προσοχή, (δείτε τα σήματα προειδοποίησης)», τονίζει σε δεύτερη ανάρτησή του.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις