ΛΕΣΒΟΣ. Ένα βίντεο που φέρεται να δείχνει τη μάχη με τα κύματα που δίνει το φορτηγό πλοίο Raptor με τα κύματα στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Λέσβου προτού βυθιστεί, είδε το φως της δημοσιότητας. Το πλοίο φαίνεται στο βίντεο να παλεύει να μείνει στην επιφάνεια, τη στιγμή που η πρύμνη του έχει ήδη βυθιστεί ενώ παράλληλα έχει εκπέμψει «MAYDAY».

https://www.instagram.com/reel/C0HMe2dowM4/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Νωρίτερα σήμερα, αναγνωρίστηκε η σορός που εντοπίστηκε χθες από παραπλέον πλοίο στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Λέσβου, όπου βυθίστηκε το Raptor. Πρόκειται για Αιγύπτιο ναύτη, μέλος του πληρώματος του πλοίου.

Χθες, στο σημείο του ναυαγίου, εντοπίστηκε και περισυνελέγη σώος από ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας επίσης ένας αιγύπτιος ναυτικός, μέλος του πληρώματος, ο οποίος νοσηλεύεται στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης.

Έως τώρα οι έρευνες για τον εντοπισμό των 12 μελών του φορτηγού πλοίου παραμένουν άκαρπες. Στις έρευνες επιχειρούν δύο πλωτά του Λιμενικού Σώματος, μία φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού και τέσσερα παραπλέοντα πλοία. Επίσης, στο σημείο επιχειρεί από αέρος ένα ελικόπτερο του ΛΣ, ενώ θα συμμετάσχει και αεροσκάφος της FRONTEX.

Στο RAPTOR επέβαιναν συνολικά 14 άτομα πλήρωμα (ένα Ινδός ένδεκα Αιγύπτιοι και δύο υπήκοοι Συρίας) και μετέφερε αλάτι από την Αίγυπτο με προορισμό την Κωνσταντινούπολη.

Ο πλοίαρχος του bulk carrier είχε δηλώσει μηχανική βλάβη και πιθανόν να υπήρξε μικρή εισροή υδάτων στα αμπάρια με μετατόπιση του φορτίου, που είχε ως αποτέλεσμα το πλοίο να πάρει κλίση και να βυθιστεί.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις