ΕΛΛΑΔΑ. Η τραγωδία στην Ελλάδα έχει την κοιλάδα της. Η κοιλάδα των Τεμπών μετρά σε 24 χρόνια τουλάχιστον 85 νεκρούς σε τρία δυστυχήματα.

Νεκροί φίλαθλοι

Στις 4 Οκτωβρίου 1999, λεωφορείο που μετέφερε οπαδούς του ΠΑΟΚ συγκρούστηκε με μικρό φορτηγό, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 6 επιβάτες και ο οδηγός του λεωφορείου

Νεκροί μαθητές

Στις 13 Απριλίου 2003, φορτηγό που μετέφερε ξυλεία από τον Προβατώνα Έβρου συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά στο 388ο χιλιόμετρο με λεωφορείο το οποίο μετέφερε μαθητές Α' Λυκείου από το Μακροχώρι Ημαθίας που επέστρεφαν από εκδρομή στην Αθήνα, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν οι 21 από αυτούς. Με το δυστύχημα αυτό συνδέεται και η αυτοκτονία ενός 35χρονου επιζώντα του δυστυχήματος στις 3 Ιουλίου 2022.

Νεκροί φοιτητές

Στις 28 Φεβρουαρίου 2023, στις 23:21 τοπική ώρα, μια επιβατική αμαξοστοιχία συγκρούστηκε μετωπικά με ένα εμπορικό τρένο που κινούταν στην ίδια σιδηροτροχιά με αντίθετη φορά, με αποτέλεσμα τον θάνατο 57 ανθρώπων και την πρόκληση δεκάδων τραυματισμών. Η πλειοψηφία των θυμάτων, ήταν φοιτητές, από 18 έως 25 ετών. Αυτό το δυστύχημα αποτελεί την μεγαλύτερη σιδηροδρομική τραγωδία στα ελληνικά χρονικά.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις