ΗΡΑΚΛΕΙΟ. Η εξαγωγή δοντιού ολοκληρώθηκε με επιτυχία στο Βενιζέλειο νοσοκομείο στο Ηράκλειο. Όλα είχαν συμβεί πριν από λίγα χρόνια και ο γιατρός θυμάται ακόμα την συγκεκριμένη περίπτωση. Αιτία η ηλικία του ασθενή. Τον επισκέφθηκε για πρώτη φορά στα 93 του και η εξαγωγή έγινε 10 χρόνια αργότερα.

Ένα ξεχωριστό περιστατικό, από αυτά που αποτυπώνονται στο μυαλό, φέρνει στη δημοσιότητα ο γιατρός, κ. Γ. Μαστοράκης. Αφορά στην περίπτωση ενός Ηρακλειώτη, που υποβλήθηκε σε επέμβαση για την αφαίρεση φρονιμίτη σε ηλικία 103 ετών. Γράφει ο γιατρός:

«Πολλά χρόνια πριν, στο εξωτερικό ιατρείο της Γναθοχειρουργικής Κλινικής, μας επισκέπτεται ένας καλοστεκούμενος κύριος.

– Γιατρέ με πονάει ο φρονιμίτης, έχει φλεγμονή στα ούλα, έχει πρηστεί.

– Θα φροντίσουμε να σας χειρουργήσουμε άμεσα.

– Όμως φοβάμαι λίγο, επειδή τα έχω τα χρονάκια μου.

– Πόσων χρονών είστε;

– Είμαι 93 ετών! (δεν του φαινόταν πάντως)

Αποφασίσαμε να το αντιμετωπίσουμε με φαρμακευτική αγωγή, του δώσαμε τη συνταγή κι έφυγε. Πέρασαν 10 χρόνια και να ‘τον πάλι στο ιατρείο!

– Γιατρέ σας είχα πει τότε πως με πονάει ο φρονιμίτης αλλά αλλά δεν μου τον βγάλετε. Τώρα πάλι άρχισε να με πονάει. Κάντε κάτι!

Τον χειρουργήσαμε σε ηλικία 103 ετών! Όλα πήγαν καλά. Στην επανεξέταση μας έφερε δώρο ένα κιλό καφέ από το κατάστημα του.

Πολύ αργότερα μάθαμε πως έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 107 ετών. Μέχρι την τελευταία στιγμή ήταν στο ταμείο του ιστορικού καφεκοπτείου του στο Ηράκλειο, στο Καμαράκι».

Πηγή: cretalive.gr

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις