ΒΡΕΤΑΝΙΑ. Μια γυναίκα έχασε τη γη κάτω από τα πόδια της, όταν μια μέρα ανακάλυψε πως ο άνδρας με τον οποίο είχαν σχέση 6 χρόνια, στην πραγματικότητα ήταν μυστικός αστυνομικός, που έπρεπε να την κατασκοπεύει, παρότι δεν ήταν εγκληματίας.

Η Lisa Jones είναι μια από τις δεκάδες γυναίκες που έπεσαν θύματα του Mark Kennedy, ο οποίος παρουσιαζόταν ως Mark Stone και εργαζόμενος σε κατάστημα με αναρριχητικό εξοπλισμό. Σύμφωνα με τη Mirror, η συγκεκριμένη υπόθεση είναι σε εξέλιξη από το 2010 που αποκαλύφθηκε και θα ολοκληρωθεί το 2026.

Με βάση μαρτυρίες και στοιχεία που έχουν διαρρεύσει στον Τύπο, ο αστυνομικός ήταν σε μυστική αποστολή από τη MI5 και έπρεπε να κατασκοπεύει ακτιβιστές για το κλίμα.

Το 2003 πήγε στο κοινοτικό κέντρο Sumac και γρήγορα έκανε φίλους, ενώ με πρόσχημα το σεξ ήρθε κοντά σε άτομα που θεωρούνταν χρήσιμα για τους ανωτέρους του. Έτσι, υπολογίζεται πως έκανε σεξ με τουλάχιστον 10 γυναίκες και πολλές παράλληλες σχέσεις, όμως η κυριότερη ήταν με την Lisa, καθώς μαζί ταξίδευαν τον κόσμο.

Η ανακάλυψη της αλήθειας

Η γυναίκα μίλησε σε σχετικό podcast του BBC και ανέφερε πως έμαθε την αλήθεια, όταν πήγαν στις Άλπεις για αναρρίχηση. Μια μέρα στο καταφύγιο που έμεναν, έψαχνε τα γυαλιά ηλίου της και τότε βρήκε το διαβατήριο του, να έχει πέσει κάτω.

Έτσι, το σήκωσε και τότε παρατήρησε κάτι λάθος στη φωτογραφία, επειδή έγραφε Mark Kennedy και όχι Mark Stone. Γεμάτη ερωτήματα για αυτό το γεγονός, έψαξε τα πράγματα του και βρήκε ένα κρυφό κινητό, που είχε μηνύματα από τα δύο παιδιά του. «Τρελάθηκα, νόμιζα ότι τα βουνά έλιωναν μου και βυθιζόμουν στην άβυσσο. Ο άνθρωπος που αγαπούσα για έξι χρόνια, είχε άλλο όνομα και ήταν πατέρας», είπε χαρακτηριστικά.

Απευθύνθηκε λοιπόν, σε ένα φίλο της που εργαζόταν σε εταιρεία που κάνει αναλύσεις DNA για την εύρεση συγγενών και βρήκαν επίσημα έγγραφα με το όνομα Kennedy, αλλά κανένα με το όνομα Stone.

Τελικά, χώρισαν και λίγο καιρό μετά αποκαλύφθηκε η αληθινή του ταυτότητα στον Τύπο, ενώ η υπόθεση πέρασε στα χέρια της δικαιοσύνης. «Έκανα την αποστολή μου. Δουλειά μου ήταν να κάνω σεξ για να αποκτήσω εμπιστοσύνη και να συνάψω σχέσεις. Αν με ερωτεύτηκαν ή πλήγωσα κάποιον, δεν φταίω εγώ. Είμαι ένας εργαζόμενος, είπε ο μυστικός αστυνομικός σε μια προσπάθεια να υπερασπιστεί τον εαυτό του.

Έκτοτε, έχουν ξεσπάσει σοβαρές αντιδράσεις στη Βρετανία, επειδή επίσημα κανένα από τα άτομα που παρακολουθούσε, δεν εμπλέκονταν σε ύποπτες ή παράνομες ενέργειες. Μάλιστα, εγείρονται ερωτήματα για τον λόγο που δαπανήθηκαν χρήματα και ανθρώπινο δυναμικό σε μια τέτοια υπόθεση, τη στιγμή που αστυνομικά τμήματα είναι υποστελεχωμένα και η εγκληματικότητα καλπάζει.

Πηγή: newsbeast.gr

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις