ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Σε 27 χρόνια κάθειρξη καταδικάστηκε η ασυνείδητη οδηγός η οποία, τα ξημερώματα της Μεγάλης Τρίτης του 2021, παρέσυρε και σκότωσε με το όχημά της τον λάκωνα ομογενή αστυνομικό Αναστάσιο Τσάκο , ο οποίος βρισκόταν εν ώρα καθήκοντος, σε μια επεισοδιακή νύχτα στο Λονγκ Αϊλαντ Εξπρεσγουεϊ (Long Island Expressway).

Ειδικότερα, σύμφωνα με το ekirikas.com, η 34χρονη Τζέσικα Μπουβέ (Jessica Beauvais), η οποία είχε κριθεί ένοχη, μετά την ακροαματική διαδικασία που ολοκληρώθηκε τον περασμένο Νοέμβριο, κλήθηκε στο δικαστήριο προκειμένου να ακούσει την ποινή της, η οποία είναι και η μέγιστη που προβλεπόταν, με βάση τις κατηγορίες για τις οποίες καταδικάστηκε, με δεδομένη την κείμενη νομοθεσία.

Εκτός από τα 27 χρόνια φυλάκιση, η Μπουβέ, η οποία διαμένει μόνιμα στο Χέμπστεντ, καλείται να καταβάλλει και ένα ποσό της τάξεως των 5000 δολαρίων ως πρόστιμο, για επικίνδυνη οδήγηση.

TSAKOS1-1.jpg
Ο ομογενής αστυνομικός Αναστάσιος Τσάκος έχασε την ζωή του εν ώρα καθήκοντος τον Απρίλιο του 2021, βυθίζοντας σύσσωμο το αστυνομικό τμήμα της Νέας Υόρκης (NYPD) στο πένθος. Φωτογραφία παραχώρηση της οικογένειας.

Οπως είχε αναφέρει παλαιότερο ρεπορτάζ του «Εθνικού Κήρυκα», η Μπουβέ είχε παραδεχτεί πως το μοιραίο βράδυ είχε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα μαριχουάνας, με αποτέλεσμα να οδηγήσει δίχως να έχει την απαραίτητη πνευματική διαύγεια. Παρά το γεγονός ότι είχε εμφανιστεί σε διάφορα διαδικτυακά βίντεο να εκφράζει το κοινωνικό μίσος της απέναντι στους αστυνομικούς, η ίδια αρνήθηκε πως ήθελε να προξενήσει κακό στον Τσάκο, ζητώντας επανειλημμένα συγγνώμη για το τραγικό συμβάν.

Υπενθυμίζεται πως τα ξημερώματα της 27ης Απριλίου 2021, ο Αναστάσιος Τσάκος είχε αναλάβει την επαναρύθμιση της κυκλοφορίας στο Λονγκ Αϊλαντ Εξπρεσγουέι, όπου λίγη ώρα νωρίτερα είχε σημειωθεί ένα θανατηφόρο τροχαίο. Ομως, το αυτοκίνητο της Μπουβέ είχε αναπτύξει μια τρελή ταχύτητα, με αποτέλεσμα να τον παρασύρει και, κυριολεκτικά, να τον εκσφενδονίσει στον αέρα.

Τα τραύματα του Τσάκου ήταν εξ αρχής πολύ σοβαρά, ενώ το αριστερό του πόδι, κάτω από το ύψος του γονάτου, είχε συντριβεί. Διακομίστηκε σε γειτονικό νοσοκομείο, όπου και εξέπνευσε λίγο αργότερα, με την κηδεία του στον ιερό ναό Αγίας Παρασκευής του Γκρινλόουν να είναι πάνδημη και να εξελίσσεται σε μια μορφή διαμαρτυρίας από πλευράς των αστυνομικών, απέναντι στον τότε δήμαρχο, Μπιλ ντε Μπλάζιο (Bill de Blasio) και όλους τους φορείς που θεωρήθηκε ότι στοχοποιούν τον θεσμό της Αστυνομίας.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις