ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ένοχη για όλες τις κατηγορίες που την βάρυναν κρίθηκε η 32χρονη Τζέσικα Μπουβέ (Jessica Beauvais), οδηγός του μοιραίου αυτοκινήτου που παρέσυρε και σκότωσε τον 43χρονο αστυνομικό Αναστάσιο Τσάκο (Anastasios Tsakos), τον Απρίλιο του 2021.

Σύμφωνα με τη «New York Post», ο πέλεκυς της Δικαιοσύνης ενδέχεται να πέσει πολύ βαρύς για την 32χρονη γυναίκα, η οποία απειλείται ακόμη και με 20 χρόνια φυλάκιση, με την σχετική ποινή να ανακοινώνεται από το δικαστήριο στις 14 Δεκεμβρίου.

Αμέσως μετά την γνωστοποίηση της απόφασης, η Γενική Εισαγγελέας του Κουίνς, Μελίντα Κατζ (Melinda Katz), υπενθύμισε ότι η 34χρονη Μποβέ ήταν μεθυσμένη και οδηγούσε με αναστολή άδειας οδήγησης, εκφράζοντας την ικανοποίησή της για την στάση που τήρησαν οι δικαστές.

«Η κατηγορούμενη δεν είχε καμία απολύτως δουλειά να βρίσκεται πίσω από το τιμόνι», δήλωσε η Κατζ. «Η εγωιστική λήψη αποφάσεων και η απερισκεψία της οδήγησαν σε μια φρικτή, παράλογη τραγωδία που άφησε τη χήρα του ντετέκτιβ Τσάκου να μεγαλώσει τα δύο μικρά παιδιά τους χωρίς τον πατέρα τους. Είμαστε ευγνώμονες για την ετυμηγορία των ενόρκων και ελπίζουμε ότι φέρνει τουλάχιστον κάποια παρηγοριά στα αγαπημένα πρόσωπα του ντετέκτιβ».

Jessica-Beauvais.jpg
Η κατηγορούμενη Τζέσικα Μπουβέ

Ο Αναστάσιος Τσάκος, ο οποίος υπηρετούσε επί 14 χρόνια στο NYPD, είχε γεννηθεί στην Ελλάδα, με καταγωγή από τη Λακωνία, ενώ μεγάλωσε στη Νεάπολη. Στις ΗΠΑ βρέθηκε για πρώτη φορά την δεκαετία του ’90. Είχε φοιτήσει στο σχολείο του Αγίου Δημητρίου στην Αστόρια, ήταν παντρεμένος με την Ειρήνη Τσάκου, με την οποία απέκτησαν δύο παιδιά.

Anastasios-Tsakos.jpg
Ο Αναστάσιος Τσάκος
tsakos.jpg

Ο 43χρονος χτυπήθηκε γύρω στις 2 τα ξημερώματα της 27ης Απριλίου 2021, ενώ βρισκόταν στην λωρίδα ανατολικής κατεύθυνσης του LIE, κοντά στο Φράνσις Λούις Μπούλεβαρντ, όταν παρασύρθηκε από το αυτοκίνητο τύπου «Volkswagen» της Μποβέ, η οποία είχε πιεί και βρισκόταν υπό την επήρεια ουσιών και της είχε αφαιρεθεί η άδεια.

Το τραγικό συμβάν είχε προκαλέσει θλίψη, αλλά και οργή, στις τάξεις των αστυνομικών, ενώ η Εξόδιος Ακολουθία τελέστηκε με όλες τις προβλεπόμενες τιμές για ένστολο που χάνει την ζωή του εν ώρα καθήκοντος, στον ιερό ναό Αγίας Παρασκευής Γκρινλόουν, παρουσία των τότε θεσμικών Αρχών της Νέας Υόρκης.

Πάντως, η Τζέσικα Μπουβέ, η οποία είχε προσπαθήσει να διαφύγει της σύλληψης χωρίς αποτέλεσμα, είχε ζητήσει επανειλημμένως την επιείκεια των δικαστών, ενώ είχε αφήσει υπόνοιες πως η αντιμετώπισή της ήταν ακόμη αυστηρότερη από αυτήν που προβλέπει το πνεύμα του νόμου, επειδή ο Αναστάσιος Τσάκος ήταν αστυνομικός, δηλώνοντας, ωστόσο, σε κάθε ευκαιρία, πως δεν είχε καμία πρόθεση να του κάνει κακό.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις