ΑΓΓΛΙΑ. Η 27χρονη Σόφι Γουάτκινς διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού τέταρτου σταδίου τον Απρίλιο του 2023, μετά από τρία χρόνια ύφεσης της νόσου. Οι γιατροί τής έδωσαν πρόγνωση έξι μηνών, αλλά είπαν ότι μπορεί να ζήσει έως και δύο χρόνια - αν ήταν τυχερή.

Παρά τα συνταρακτικά νέα, η Σόφι ήθελε απεγνωσμένα να παντρευτεί τον σύντροφό της και φροντιστή της, τον 32χρονο Αλέκο Μακ Γκάρι, αλλά ήταν πολύ άρρωστη για να επιλέξει χώρο, ρούχα και φαγητό.

Η Σόφι με τον σύζυγό της Αλέκο

Ευτυχώς, οι γονείς της, η Τάρα και ο Καρλ Γουάτκινς, ανέλαβαν να σχεδιάσουν τα πάντα για την άρρωστη κόρη τους σε λιγότερο από μία εβδομάδα. Έτσι, η Τάρα και ο Καρλ, οι οποίοι επίσης είναι φροντιστές της, οργάνωσαν έναν ελληνορθόδοξο γάμο σε μια εκκλησία κοντά στο σπίτι τους στο Ρίντινγκ της Αγγλίας.

Βαφτίστηκε χριστιανή ορθόδοξη η νύφη

Κι όντως, η Σόφι, αφού αλλαξοπίστησε και έγινε χριστιανή ορθόδοξη, όπως ο σύζυγός της, βαφτίστηκε μαζί με την 22 μηνών κόρη της Άρια και την ίδια μέρα παντρεύτηκε τον σύντροφό της σε έναν «big fat Greek wedding».

Η Σόφι, πρώην σύμβουλος πελατών σε τράπεζα, από το Λιντς του Γιόρκσαϊρ, δήλωσε: «Μετά τη διάγνωση, αυτός ο γάμος σήμαινε πραγματικά πολλά για όλους - πολλοί από εμάς κλαίγαμε όλη την ημέρα. Δεν ξέραμε πού θα μας οδηγούσε η δεύτερη διάγνωση και πάντα θέλαμε να παντρευτούμε, οπότε σκεφτήκαμε "ας το κάνουμε"».

«Το αν βαφτιζόμουν εγώ παιζόταν, αλλά θα βαφτίζαμε την Άρια ούτως ή άλλως, οπότε ήθελα να γίνει την ίδια μέρα. Δεν ήμουν ποτέ θρησκευόμενο άτομο, αλλά ήθελα να είμαι με την κόρη μου και τον σύζυγό μου. Θέλω την ίδια πίστη, τις ίδιες αξίες».

Η διάγνωση με καρκίνο του μαστού πριν από πέντε χρόνια -Το σοκ της

Η Σόφι διαγνώστηκε για πρώτη φορά με καρκίνο του μαστού πρώτου σταδίου τον Νοέμβριο του 2019, αφού εντοπίστηκε ένας όγκος στο δεξί της στήθος. Οι γιατροί τής έκαναν βιοψία και στις 31 Δεκεμβρίου 2019 επιβεβαίωσαν πως έπασχε από καρκίνο.

Η ίδια αναφέρει χαρακτηριστικά: «Είχα πάρει δύο ώρες ρεπό από τη δουλειά μου για να μπορέσω να πάω σε εκείνο το ραντεβού. Επέστρεψα στην τράπεζα, πήγα κατευθείαν στις τουαλέτες και ένιωσα ότι θα λιποθυμούσα. Ήμουν μόλις 22 ετών τότε. Ήταν ένα σοκ για μένα και τον Αλέκο. Μου είπαν ότι έπρεπε να κάνω θεραπεία -χημειοθεραπεία, ακτινοθεραπεία, οσφυονωτιαία αφαίρεση- για να μην αναφέρω και τη θεραπεία γονιμότητας, καθώς ήταν σίγουροι πως η χημειοθεραπεία θα επηρέαζε τις πιθανότητές μου να αποκτήσω παιδί».

Η Σόφι τελικά κατέψυξε τέσσερα έμβρυα τον Ιανουάριο του 2020, καθώς είχαν αποφασίσει με τον σύζυγό της να προσπαθήσουν για μωρό όταν η αρρώστια της θα βρισκόταν σε ύφεση.

Έξι μήνες μετά ήταν καθαρή -Το γιόρτασαν κάνοντας διακοπές στην Ελλάδα

Τον Φεβρουάριο του 2020 ξεκίνησε τον πρώτο από τους τέσσερις κύκλους χημειοθεραπείας, ο καθένας από τους οποίους θα διαρκούσε τρεις εβδομάδες. Όμως, η θεραπεία της διακόπηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας, και έτσι δεν μπόρεσε να επιστρέψει για την οσφυονωτιαία αφαίρεση -χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση ενός καρκινικού όγκου από το στήθος- μέχρι τον Ιούνιο.

Τον Αύγουστο οι γιατροί τής είπαν ότι η θεραπεία είχε αποδώσει και πως ήταν απαλλαγμένη από τον καρκίνο. «Ήταν μια τόσο δύσκολη χρονιά, οπότε ήμασταν και οι δύο πολύ χαρούμενοι» είπε η Σόφι. «Το γιορτάσαμε πηγαίνοντας στην Ελλάδα για λίγο για να διασκεδάσουμε επιτέλους λίγο περισσότερο. Μου είπαν ότι θα χρειαζόμουν μαστογραφίες κάθε χρόνο για το υπόλοιπο της ζωής μου, αλλά δεν με πείραξε αυτό. Αποκτήσαμε το μωρό μας, την Άρια, τον Απρίλιο του 2022 και μετακομίσαμε στο Ρέντινγκ λίγο αργότερα. Η ζωή μας προχωρούσε».

Η σοκαριστική δεύτερη διάγνωση με καρκίνο

Έναν χρόνο αργότερα όλη η οικογένειά της αρρώστησε με γρίπη, κι αυτό της άφησε επίμονο βήχα και πονοκεφάλους όταν ξυπνούσε. Μετά από 8 εβδομάδες που πάλευε με τον βήχα, πήγε στον παθολόγο, ο οποίος της είπε ότι μπορεί να είχε λοίμωξη του αναπνευστικού. «Είπα στη γιατρό ότι είχα νοσήσει στο παρελθόν από καρκίνο του μαστού και είδα το πρόσωπό της να χλωμιάζει» είπε η Σόφι, προσθέτοντας: «Έκανα εξετάσεις την ίδια μέρα, και λιγότερο από μία εβδομάδα αργότερα μου τηλεφώνησαν και μου είπαν ότι είχα μια μάζα σε έναν από τους πνεύμονές μου. Δεν είχα ιδέα τι σήμαινε αυτό. Απλώς ρωτούσα συνέχεια εάν είναι καρκίνος».

Οι γιατροί τής είπαν ότι μια εξέταση αίματος θα το επιβεβαίωνε, και στις 5 Ιουνίου 2023 ένας ειδικός είπε στη Σόφι ότι είχε πάρα πολλούς όγκους και στους δύο πνεύμονές της για να τους μετρήσει. Αφού τους είπε για τους πονοκεφάλους της, της έκαναν μια αξονική τομογραφία, η οποία έδειξε ότι ο καρκίνος είχε εξαπλωθεί και στον εγκέφαλό της.

Η Σόφι δήλωσε: «Μίλησα με έναν ογκολόγο, γιατί δεν ήξερα καν από πού να ξεκινήσω τη θεραπεία. Μου είπε: "Θα θέλατε να σας δώσω μια πρόγνωση;" και μου είπε ότι είχα περίπου 6 μήνες ζωής - δύο χρόνια εάν ήμουν τυχερή. Κατά κάποιον τρόπο τα αντιμετώπιζα όλα αυτά αρκετά καλά πριν. Αλλά εκείνη τη στιγμή ένιωσα τη γη να χάνεται κάτω απ' τα πόδια μου. Έκλαιγα τις πρώτες εβδομάδες, ακόμη και για μήνες».

Μια πολύ άσχημη κρίση οδήγησε τη Σόφι στο να μετακινείται μόνο με αμαξίδιο, ενώ τα στεροειδή, σε συνδυασμό με τη φαρμακευτική αγωγή κατά των κρίσεων, την οδήγησαν στο να πάρει βάρος.

Ο «big fat Greek wedding»

Αισθανόμενη πολύ χάλια, αποφάσισε ότι ο χρόνος της τελείωνε και πως έπρεπε να παντρευτεί με τον Αλέκο το συντομότερο δυνατόν. Έξι μέρες μετά τη διάγνωσή της η οικογένειά της άρχισε να σχεδιάζει τον γάμο των ονείρων της.

Στις 18 Ιουνίου 2023 παντρεύτηκε τον Αλέκο στην ελληνορθόδοξη εκκλησία του Προφήτη Ηλία, στο Ρέντινγκ του Μπέρκσαϊρ. Λίγο πριν την τέλεση του Μυστηρίου του γάμου, η Σόφι και η κόρη της, Άρια, βαπτίστηκαν.

«Ένας από τους γείτονες της μητέρας μου μας άφησε να διακοσμήσουμε την BMW του, κι αυτό ήταν το μεγάλο γαμήλιο αυτοκίνητό μου. Η οικογένειά μας μας έκανε έκπληξη με έναν φωτογράφο γάμου, ο οποίος με έκανε να νιώσω όμορφη για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό, και στη συνέχεια πήγαμε όλοι μαζί στην πεθερά μου για άφθονο ελληνικό φαγητό και χορό. Ετοίμασε μια ποικιλία από φέτα, γύρο, τζατζίκι, παστίτσιο και σαγανάκι. Κάναμε καραόκε στον κήπο» περιγράφει η Σόφι.

Πηγή: iefimerida.gr

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις