ΚΟΣΜΟΣ. Η Ελλάδα είναι διάσημη σε όλο τον κόσμο για τα νησιά της και τις παραλίες της και κάθε χρόνο συρρέουν εκατομμύρια τουρίστες σε αυτά. Υπάρχουν όμως και εκείνοι οι τουρίστες που προτιμούν τα road trips. Το Time Out ετοίμασε μια λίστα με τα 12 καλύτερα ταξίδια με αυτοκίνητο στην Ευρώπη και ανάμεσά τους βρίσκεται και ένα ελληνικό.

Στη λίστα με τις 12 πιο εντυπωσιακές διαδρομές με αυτοκίνητο περιλαμβάνονται η Autobahn της Γερμανίας, η διαδρομή από το Εδιμβούργο στο Λονδίνο αλλά και ο Δρόμος του Ατλαντικού Ωκεανού στη Νορβηγία. Όσο για την Ελλάδα, στη λίστα πρωταγωνιστεί το Ζαγόρι.

Ο Δρόμος του Ατλαντικού Ωκεανού

To Ζαγόρι στη 2η θέση των πιο εντυπωσιακών road trips στην Ευρώπη

«Αυτοί οι φιδωτοί δρόμοι δεν είναι οι ευκολότεροι, αλλά αξίζουν τον κόπο -σκεφτείτε λίμνες, μοναστήρια, εκπληκτικά ορεινά χωριά και ζώα που κυριαρχούν στο τοπίο. Υπάρχουν πολλές πιθανές διαδρομές, οπότε μπορείτε κάλλιστα να τακτοποιήσετε την άδεια οδήγησής σας και αφήστε τη διάθεσή σας να κάνει τα υπόλοιπα» αναφέρει το Time Out για το Ζαγόρι.

Παράλληλα, σημειώνει πως δεν υπάρχει ένας προκαθορισμένος τρόπος για ένα οδικό ταξίδι στο Ζαγόρι, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί εύκολα να προσαρμοστεί στις ανάγκες του κάθε επισκέπτη.

Φυσικά, υπάρχουν πολλά αξιοθέατα που κάθε καλός ταξιδιώτης πρέπει να τσεκάρει, συμπεριλαμβανομένης της στάσης σε τοποθεσίες όπως το μοναστήρι της Αγίας Παρασκευής, το οποίο κρέμεται στην άκρη του φαραγγιού του Βίκου.

Υπάρχουν, φυσικά, και άλλα σημεία ενδιαφέροντος, συμπεριλαμβανομένων μικρών χωριών, όπως το Δίλοφο, η Βίτσα, το Καπέσοβο και το Τσεπέλοβο, καθώς και η γέφυρα του Κόκκορη, μια πέτρινη γέφυρα που βρίσκεται ανάμεσα σε δύο απόκρημνους βράχους.

Η λίστα με τα 12 καλύτερα και πιο εντυπωσιακά road trips στην Ευρώπη

1. Iceland Ring Road, ο γύρος της Ισλανδίας

2. Ήπειρος, Ελλάδα

3. Από την πόλη Πούλα στο Ντουμπρόβνικ, Κροατία

4. Transfăgărășan Highway, Ρουμανία

Πάνω από 150 χιλιόμετρα σε μήκος, ο αυτοκινητόδρομος Transfagarasan είναι ο πιο εντυπωσιακός και πιο γνωστός δρόμος της Ρουμανίας. Είναι πλήρως ανοιχτός μόνο από τον Ιούνιο έως τον Οκτώβριο και το υψηλότερο σημείο του δρόμου είναι στα 2.042 μέτρα: η σήραγγα που συνδέει τη βόρεια και τη νότια πλευρά στη λίμνη Balea ( Balea Lac ).

5. Ο Δρόμος του Ατλαντικού, στη Νορβηγία

6. Από το Ταλίν στα Τίρανα

7. Autobahn, Γερμανία

8. Βόρειες Λίμνες στην Ιταλία

9. Από το Εδιμβούργο στο Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο

10. Από τη Βιέννη στο Βελιγράδι

11. Από την Αρόσα στο Ζέρματ, Ελβετία

12. Ευρώπη

Ναι, καλά διαβάσατε. Όπως σημειώνει ο ταξιδιωτικός οδηγός, γιατί να μη γυρίσετε όλη την Ευρώπη; Μπορεί, βέβαια, η διαδρομή να είναι τεράστια, αλλά, εάν έχετε χρόνο και καύσιμα, θα είναι μια μοναδική εμπειρία.

Πηγή: iefimerida.gr

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις