ΚΟΣΜΟΣ. «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο κορονοϊός ήταν καταστροφικός για τις επιχειρήσεις της εστίασης. Περιέργως, τις τελευταίες εβδομάδες νιώθω αισιόδοξος. Υπάρχουν σημάδια για επιστροφή στην καθημερινότητα», ανέφερε ο Τζον Ρουμάνης, ιδιοκτήτης του εστιατορίου «Mediterrano», στον Εθνικό Κήρυκα.

Αναμφίβολα, οι επιχειρήσεις της εστίασης «δοκιμάζονται» παντού στον κόσμο λόγω της πανδημίας του νέου κορονοϊού.

Μιλώντας για το εστιατόριό του, ο κ. Ρουμάνης είπε: «Ανοίξαμε πριν 25 χρόνια και μέρος της επιτυχίας μας ήταν και το λάδι το οποίο έρχεται κατευθείαν από το χωριό μου στην περιοχή της Μονεμβασιάς στη Λακωνία».

«Όπως φαντάζεστε το «Mediterrano» έχει μεσογειακή κουζίνα. Και έχει μεγάλη ιστορία. Το ελαιόλαδο είναι απαραίτητο για το εστιατόριο, αλλά το πουλάμε και σε πελάτες», πρόσθεσε ο ομογενής ιδιοκτήτης.

Μεταμόρφωση

Γεννημένος στη Μεταμόρφωση του Δήμου Μονεμβασίας, ένα μικρό χωριό στη Νότια Πελοπόννησο, χτισμένο στους πρόποδες του βουνού «Κουλοχέρα», ο κ. Ρουμάνης μεγάλωσε σε αγροτική οικογένεια με μεσογειακή κουζίνα, πλούσια σε ελαιόλαδο, ψάρι, φρούτα και λαχανικά.

Από νεαρή ηλικία έμαθε να εκτιμάει την θρεπτική, υγιεινή διατροφή. Στα 18 του ο Ρουμάνης πήγε στο Αν Αρμπορ του Μίτσιγκαν για σπουδές. Παράλληλα, εργαζόταν στο χώρο της εστίασης κάτι που του έδωσε αρκετά εφόδια ώστε να ανοίξει το δικό του εστιατόριο.

Το «Mediterrano» άνοιξε το 1995 και λίγο αργότερα ο ομογενής άνοιξε δύο ακόμα εστιατόρια.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις