ΓΕΡΜΑΝΙΑ. Ισχυρός υδροστόβιλος «χτύπησε» το γερμανικό λιμάνι του Κιέλου, πετώντας ανθρώπους...ακόμη και από βάρκες
Ένα σπάνιο υδάτινο ρεύμα που προκλήθηκε από ανεμοστρόβιλο έπληξε το λιμάνι, δημιουργώντας απίστευτες σκηνές χάους και καταστροφής.

Η πόλη του Κιέλου, στην ακτή της Βαλτικής Θάλασσας, ετοιμάζεται για περαιτέρω καταιγίδες προειδιοποιούν οι ειδικοί καλώντας τους ανθρώπους να ειναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Αρκετοί κωπηλάτες τραυματίστηκαν καθώς άνεμοι με ισχή μεγαλύτερη των 100 χιλιομέτρων/ώρα έπληξαν την ακτή, ανακοίνωσε η αστυνομία. Τέσσερα άτομα τραυματίστηκαν σοβαρά στην αποβάθρα του Κιέλου.

Οι στέγες ορισμένων κτηρίων κατέρρευσαν και δέντρα ξεριζώθηκαν. Οι υδροστρόβιλοι εμφανίζονται όταν σχηματίζονται ανεμοστρόβιλοι πάνω από ωκεανούς, ποτάμια ή λίμνες. Συνήθως διαλύονται μετά από λίγα λεπτά, αλλά μπορεί να αποτελέσουν σοβαρό κίνδυνο για σκάφη που πλησιάζουν.

Τα μέλη μιας λέσχης κωπηλασίας έπεσαν στο νερό και οι άνθρωποι πήδηξαν στο νερό για να τους τραβήξουν με ασφάλεια στην ακτή.

Αρκετοί άνθρωποι μεταφέρθηκαν σε κοντινά νοσοκομεία για τις πρώτες βοήθειες, ωστόσο ειναι όλοι τους ασφαλείς. Περίπου 60 εργαζόμενοι διάσωσης, ανάμεσά τους και πυροσβέστες αναπτύχθηκαν για να βοηθήσουν τους κατοίκους.

Εικόνες που δημοσιεύτηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδειχναν τον υδροστρόβιλο να υψώνεται απειλητικά πάνω από τη γερμανική πόλη.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις