ΗΠΑ. Η ζωή της μικρής Τζένιφερ δίπλα της όμως ήταν ένας εφιάλτης. Μια ζωή γεμάτη νοσοκομεία, επιληπτικές κρίσεις και προβλήματα στην πέψη. Όλα βγαλμένα από το μυαλό της 42χρονης μητέρας της.

Μέχρι τα 8 της, είχε περάσει 640 ημέρες στο νοσοκομείο. Μετά από 40 αχρείαστα χειρουργεία και σχεδόν 2.000 θεραπείες οι γιατροί αναρωτήθηκαν: Ήταν η κόρη άρρωστη ή μήπως η μητέρα;

«Ποτέ μα ποτέ δεν κακοποίησα τη Τζένιφερ ούτε σωματικά, ούτε πνευματικά, ούτε συναισθηματικά», δήλωσε η Κάθι Μπους, μητέρα της Τζένιφερ.

Το ίδιο υποστήριξε και ενώπιον του δικαστηρίου, όταν πια είχε αποδειχθεί πως η μάνα αρρώσταινε την κόρη σκόπιμα με επιπλέον δόσεις φαρμάκων.

«Είχε πρόσβαση στον ιατρικό της φάκελο»

Όταν γεννήθηκε το 1985, η Τζένιφερ ήταν ένα υγιέστατο και χαρούμενο κορίτσι. Λίγους μήνες μετά, άρχισε να επισκέπτεται τον έναν γιατρό μετά τον άλλον για ωτίτιδες, διάρροιες κι άλλα μικροπροβλήματα υγείας.

Η Κάθι παραιτείται από τη δουλειά της, όχι για να σταθεί δίπλα στη φιλάσθενη κόρη της, αλλά για να γίνει διευθύντρια του τμήματος παιδιατρικής που επέβλεπε τότε την μικρή Τζένιφερ. Πλέον είχε αποκτήσει πρόσβαση στον ιατρικό της φάκελο.

Τα επόμενα δύο χρόνια, η υγεία της μικρής Τζένιφερ χειροτέρεψε. Στα 3 της διαγνώστηκε με μια σπάνια ασθένεια στο ανοσοποιητικό της ενώ στα 5 της έβαλε σωλήνα τροφοδοσίας.

Για να καλύψουν τα ιατρικά έξοδα, οι γονείς άρχισαν να διοργανώνουν δωρεές και φιλανθρωπίες με την μικρή να γίνεται αστραπιαία ένα εθνικό σύμβολο.

Μέχρι τον Λευκό Οίκο και τη Χίλαρι Κλίντον έφτασαν με την Κάθι να γίνεται μέχρι και ομιλήτρια σε ημερίδες. Όλος ο κόσμος περιστρεφόταν γύρω τους.

Το ανώνυμο τηλεφώνημα της νοσοκόμας

Με την Τζένιφερ μονίμως άρρωστη και τη σούπερ μαμά πάντα στο πλευρό της, ένας παιδίατρος αποφάσισε να ερευνήσει την περίεργη αυτή υπόθεση καθώς κανένας γιατρός μέχρι τότε δεν μπορούσε να βρει την αιτία των επιληπτικών κρίσεων σε ένα κατ’ άλλα υγιέστατο παιδί.

Ένα ανώνυμο τηλεφώνημα μιας νοσοκόμας στην γραμμή παιδικής κακοποίησης έμελλε να ξετυλίξει το κουβάρι της σκοτεινής αυτής υπόθεσης.

Οι γιατροί παρατήρησαν δύο διαφορετικά μοτίβα. Από τη μια, η Κάθι ήταν χαρούμενη, χαμογελαστή και παιχνιδιάρα όπως κάθε υγιές παιδί και μετά όταν την επισκεπτόταν η Κάθι άρχισε να γίνεται μαλθακή, χλωμή, να έχει τάσεις εμετού.

Στο κάδρο μπαίνει για πρώτα φορά η μητέρα και το σπάνιο σύνδρομο Μινχάουζεν. Μετά από 6 χρόνια, οι γιατροί καταλαβαίνουν πως το παιδί βρίσκεται σε κίνδυνο.

Επιμένει στην αθωότητά της

Έναν ολόκληρο χρόνο διήρκησαν οι έρευνες ώστε οι αστυνομικοί να συγκεντρώσουν αρκετές αποδείξεις για να συλλάβουν την άρρωστη μητέρα.

Μετά από μαραθώνιες καταθέσεις γιατρών, η περίτρανη απόδειξη της ενοχής της ήρθε από τον τελευταίο γιατρό της Τζένιφερ. Όπως αποκάλυψε ο ίδιος, το 7χρονο κορίτσι ιάνθηκε σχεδόν αμέσως όταν οδηγήθηκε σε ίδρυμα ανάδοχης προστασίας.

Η Κάθι Μπους καταδικάστηκε για τη βαριά κακοποίηση της κόρης της με τον σύζυγο και τους δύο γιους της να επιμένουν ακόμα και σήμερα στην αθωότητα της.

Σε μια ανατροπή, η Τζένιφερ όταν έγινε 18 θέλησε να συναντήσει την μητέρα της και να τη συγχωρέσει.

20 χρόνια μετά η Κάθι Μπους έχει αποφυλακιστεί ζώντας με τον σύζυγο και τους δύο γιους της στην εξοχή. Μια φαινομενικά αγαπημένη οικογένεια που πάντα θα την σκεπάζει ένα σκοτεινό σύννεφο.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις