ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ. Νέες έρευνες έκαναν οι βελγικές αρχές το απόγευμα της Δευτέρας, στο πλαίσιο των χρηματισμών για το σκάνδαλο χρηματισμών από το Κατάρ, κι ενώ η Εύα Καϊλή, ο σύντροφός της, Φραντσέσκο Τζιόρτζι, και οι άλλοι δύο συλληφθέντες, θα οδηγηθούν στο δικαστήριο την Τετάρτη, προκειμένου να κριθεί αν θα προφυλακιστούν ή όχι.

Σε ανακοίνωσή της, η βελγική εισαγγελία ανακοίνωσε ότι η έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και πάνω από τέσσερις μήνες, για διαφθορά, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, συνεχίζεται. Ήδη από την Παρασκευή, με τη στήριξη των υπηρεσιών ασφαλείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, έχουν «παγώσει» τα πληροφοριακά στοιχεία δέκα κοινοβουλευτικών επιτελείων, προκειμένου να μην εξαφανιστούν.

Έρευνες έγιναν και στην Ιταλία χθες, Κυριακή 11 Δεκεμβρίου, κάτι που έγινε εφικτό με τη στήριξη της Eurojust.

Οι βελγικές αρχές κάνουν λόγο για 20 έρευνες από την έναρξη της επιχείρησης. Εξ αυτών, οι 19 έγινε σε σπίτια και μία στα γραφεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

«Αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ κατασχέθηκαν σε τρία διαφορετικά σημεία: 600.000 ευρώ στο σπίτι ενός υπόπτου, αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ σε βαλίτσα που βρισκόταν σε δωμάτιο ξενοδοχείου στις Βρυξέλλες και περίπου 150.000 ευρώ σε διαμέρισμα που ανήκει σε μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου», αναφέρει η ανακοίνωση.

Μέχρι στιγμής, για την υπόθεση έχουν συλληφθεί έξι άτομα, ανακοινώνουν οι βελγικές αρχές. Τέσσερα άτομα, μεταξύ των οποίων η Εύα Καϊλή και ο σύντροφός της Φραντσέσκο Τζιόρτζιο, βρίσκονται σε καθεστώς σύλληψης.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις