ΚΙΝΑ. Στους 29 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από πυρκαγιά σε νοσοκομείο του Πεκίνου, μια από τις πιο θανατηφόρες στην κινεζική πρωτεύουσας εδώ και τουλάχιστον δύο δεκαετίες. Εκ των νεκρών οι 26 ήταν ασθενείς ενώ έχουν τραυματιστεί αρκετοί ακόμη από τους συνολικά 71 που απομακρύνθηκαν επιτυχώς.

Σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναρτήθηκαν βίντεο που καταγράφουν τις δραματικέ στιγμές των ανθρώπων που εγκλωβίστηκαν στο νοσοκομείο. Κάποιοι χρησιμοποιούν σεντόνια δεμένα το ένα με το άλλο ώστε με την βοήθεια αυτών να εγκαταλείψουν το φλεγόμενο νοσοκομείο Changfeng. Σε άλλα βίντεο άνθρωποι φαίνονται τρομαγμένοι πάνω σε εξωτερικές μονάδες κλιματισμού ενώ κάποιοι πηδούν από την μία στην άλλη μέχρι να φτάσουν στο έδαφος.

Στο σημείο φαίνονται σπασμένα και καμένα παράθυρα, όπου βρίσκονταν πολλοί αστυνομικοί, κάποιοι με πολιτικά ρούχα, όπως ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες του Reuters.

Η φωτιά εξαπλώθηκε πολύ γρήγορα αν και οι αρχές αναφέρουν πως κατάφεραν να την σβήσουν σε μόλις μισή ώρα.

″Υπήρχε πολύς καπνός, τον έβλεπε”», είπε ένας ηλικιωμένος κάτοικος της περιοχής που έδωσε στο μόνο το επώνυμό του, Λι. Έδωσε μάλιστα στο Reuters βίντεο που τράβηξε με καπνό που έβγαινε από τους επάνω ορόφους του νοσοκομείου.

Οι αρχές διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης της πιο φονική πυρκαγιά που ξέσπασε στο Πεκίνου από το 2002, όταν μια φωτιά σε ένα ίντερνετ καφέ σκότωσε 25 άτομα.

Οι αρχικές έρευνες έδειξαν ότι η φωτιά, η οποία έπληξε ως επί το πλείστον μια πτέρυγα για βαρέως νοσούντες ασθενείς, προκλήθηκε από εύφλεκτο υλικό ζωγραφικής σε θάλαμο υπό ανακαίνιση, όπως δήλωσαν οι αξιωματούχοι ενώ ήδη έχουν συλληφθεί 12 άτομα τα οποίαι ανακρίνονται.

Σημειώνεται πως πολλές αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που είναι επικριτικές για τη φωτιά έχουν λογοκριθεί ή διαγραφεί.

″Συνολικά η επιχείρηση στο σημείο ολοκληρώθηκαν σε τρεισήμισι ώρες, αλλά οι ανακοινώσεις για τους αρχικά 21 νεκρούς έγιναν ώρες μετά”, έγραψε ένα χρήστης στο WeChat αλλά το σχόλιο του διαγράφηκε στη συνέχεια.

Πηγή: huffingtonpost.gr

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις