ΚΟΣΜΟΣ. Ο Πατρινός επιχειρηματίας Νίκος Μπογονικολός, που κατηγορείται από τις αμερικανικές αρχές ότι συνεργάστηκε με τις ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών, παραμένει κρατούμενος στο Παρίσι.

Η έκδοσή του στις ΗΠΑ θα κριθεί μέσα στους επόμενους μήνες. Οι Αμερικανοί κατηγορούν τον επιχειρηματία ότι φαινομενικά λειτουργούσε ως υπεργολάβος στον τομέα της άμυνας για το ΝΑΤΟ, ωστόσο στην πραγματικότητα έπαιζε διπλό παιχνίδι, βοηθώντας την πολεμική προσπάθεια της Ρωσίας για την ανάπτυξη της επόμενης γενιάς εξοπλισμών.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό σημερινό δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδας Le Figaro, τον Ιούνιο του 2021 μια εταιρεία του ομίλου Aratos, που ανήκει στον Μπογονικολό, προκρίθηκε στην τελική φάση του «NATO Innovation Challenge», έναν διαγωνισμό καινοτομίας του ΝΑΤΟ για διαστημικές εφαρμογές στους τομείς της ασφάλειας και της άμυνας. Το πρόβλημα έγκειται στο ότι ο Μπογονικολός είχε προσληφθεί το 2017 ως πράκτορας προμηθειών από μια ρωσική εταιρεία, τη Serniya, που κατά το FBI λειτουργούσε υπό την καθοδήγηση των ρωσικών υπηρεσιών πληροφοριών.

Όπως αναφέρει η γαλλική εφημερίδα, η αμερικάνικη δικαιοσύνη έχει προθεσμία να στείλει το αίτημα έκδοσής του Πατρινού επιχειρηματία μέχρι τις 9 Ιουλίου.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις