ΚΟΣΜΟΣ. Το «Charlie και το εργοστάσιο σοκολάτας» είναι ένα παιδικό μυθιστόρημα του 1964 γραμμένο από τον Roald Dahl. Το βιβλίο ακολουθεί τον Charlie Bucket καθώς αυτός και ο παππούς του επισκέπτονται την εξαιρετική σοκολατοποιία του Willy Wonka. Η ιστορία έγινε αμέσως κλασική, οδηγώντας σε πολλές ταινίες. Η πρώτη είναι η «Willy Wonka and the Chocolate Factory», με πρωταγωνιστή τον απίστευτο Gene Wilder στον ομώνυμο ρόλο. Στην επόμενη ταινία πρωταγωνίστησε ο απίστευτα ιδιόρρυθμος Τζόνι Ντεπ στο «Charlie and the Chocolate Factory».

Αυτό μας οδηγεί στο 2021 και στην ανακοίνωση της τρίτης ταινίας ζωντανής δράσης που βασίζεται στο εμβληματικό μυθιστόρημα του Roald Dahl. Το Wonka είναι μια ταινία prequel της Warner Bros. Pictures και θα μας δώσει μια ιδέα για την προέλευση του σοκολατοποιού προτού γίνει ο Wonka που έχουμε γνωρίσει όλα αυτά τα χρόνια. Εδώ, θα αναλύσουμε όλα όσα γνωρίζουμε για την ταινία. Ποιος είναι ο πρωταγωνιστής της ταινίας; Ποιος σκηνοθετεί και κάνει παραγωγή; Η ταινία έχει ημερομηνία κυκλοφορίας; Όλα θα απαντηθούν παρακάτω!

Ποια είναι η ημερομηνία κυκλοφορίας του Wonka;

Η επίσημη πρεμιέρα για την προβολή της ταινίας είχε αρχικά αποφασιστεί για τις 17 Μαρτίου 2023 αλλά λόγο προβλημάτων που δημιούργησε η πανδημία COVID-19 στο Χόλιγουντ, τόσο από την πλευρά της παραγωγής όσο και με το κοινό να επιστρέφει σιγά σιγά στους κινηματογράφους, καθυστέρησε και έτσι η νέα ημερομηνία προβολής είναι στις 15 Δεκεμβρίου 2023.

Η ταινία Wonka έχει τρέιλερ;

Το πρώτο τρέιλερ για το Wonka κυκλοφόρησε στις 11 Ιουλίου 2023. Το τρέιλερ είναι αρκετά εμπεριστατωμένο και μας δείχνει έναν νεαρό Willy Wonka στο ταξίδι του για να ξεκινήσει τη δική του σοκολατοποιία. Η ταινία έχει παρόμοιο τόνο με την ταινία Paddington και έχει την ιδιότροπη φύση που θα περίμενε κανείς σε μια ιστορία για τον λαμπερό και ευρηματικό ζαχαροπλάστη.

Ποιος παίζει τον Willy Wonka;

Τον Willy Wonka δεν θα μπορούσε να τον υποδυθεί άλλος από τον Timothée Chalamet. Τον νεαρό ηθοποιό τον μάθαμε και μας μάγεψε από τους πρωταγωνιστικούς του ρόλους ως Paul Atreides στο (Dune: Part One), ως Zeffirelli στο (The French Dispatch) και ως Quentin στο (Don’t Look Up). Αρχικά, η Warner Bros ενδιαφέρθηκε και για τον Tom Holland για τον ρόλο της ταινίας Wonka, αλλά κατέληξε τελικά στον Timothée Chalamet.

Ο Keegan-Michael Key, επαίνεσε την ερμηνεία του Chalamet, λέγοντας: «Υπάρχει αυτός ο υπέροχος τρόπος για το πώς υποδύεται τον Wonka, για να μην αναφέρουμε το γεγονός της ελπιδοφόρας ιδιότητας που δίνει στον χαρακτήρα. Ένα είδος αδάμαστης ποιότητας που δεν θα εγκαταλείψει ποτέ και είναι πάντα έτοιμος για τα επόμενα πράγμα. Όπως δηλώνει και ο ίδιος ο ηθοποιός: «Εντάξει, δεν λειτούργησε; Θα το κάνουμε αυτό και θα δοκιμάσουμε κάτι άλλο». Αυτό το παιδί, ξέρετε, στάζει χάρισμα και υπέροχη αυτοπεποίθηση! Είναι απλά ένας πολύ χαρισματικός καλλιτέχνης!»

Μιλώντας για την προσέγγισή του στον ρόλο, ο Timothée Chalamet είπε:

«Σιχαίνομαι να το λέω, αλλά το όνειρο μου ως καλλιτέχνης είναι να μπορώ να κάνω αυτό που αγαπάω! Και υποθέτω, ότι αυτό που συνειδητοποιώ τώρα, είναι ότι η προσωπική η ενήλικη ζωή κάποιου, μπορεί να είναι αρκετά βαρετή ενώ η ζωή του καλλιτέχνη μπορεί ακόμα να είναι εξαιρετική.»

Ποιοι είναι το υποστηρικτικό καστ των χαρακτήρων;

Στο πλευρό του Timothée Chalamet θα πρωταγωνιστήσουν οι Keegan-Michael Key, Tom Davis, Hugh Grant στο ρόλο ενός αφοσιωμένου Ούμπα Λούμπα , Simon Farnaby, Kobna Holdbrook-Smith, Mathew Baynton, Jim Carter, Sally Hawkins, Olivia Colman, Rowan Atkinson και Rich Fulcher. Προς το παρόν, δεν έχουμε πληροφορίες για τους δευτερεύοντες χαρακτήρες, αλλά αυτό το καστ είναι γεμάτο με τόσους ταλαντούχους ηθοποιούς, κάτι που είναι αρκετό για να μας ενθουσιάσει.

Ποιοι είναι οι δημιουργικοί πίσω από το έργο;

Ο Paul King (Paddington) θα σκηνοθετήσει την ταινία με ένα σενάριο που έγραψε μαζί με τον Simon Farnaby (Paddington 2). Οι παραγωγοί David Heyman (το franchise του Χάρι Πότερ) και ο Luke Kelly (The Witches) θα υποστηρίξουν τη ταινία Wonka, μαζί με τους εκτελεστικούς παραγωγούς Michael Siegel (Charlie and the Chocolate Factory) και τον Alexandra Derbyshire (Paddington).

Συνδέεται αυτή η ταινία με τις προηγούμενες εκδόσεις του Willy Wonka;

Όχι, η ταινία Wonka είναι μια επανεκκίνηση και δεν έχει καμία σχέση με τις ερμηνείες του χαρακτήρα των Gene Wilder και Johnny Depp. Η ερμηνεία του χαρακτήρα από τον Chalamet μπορεί να εμπνέεται από αυτές τις ταινίες, αλλά αυτή η ταινία δεν θα διαδραματίζεται σε αυτούς τους κόσμους.

Είναι η ταινία Wonka μιούζικαλ;

Ναί! Επιβεβαιώθηκε επίσημα ότι η ταινία Wonka θα είναι κινηματογραφικό μιούζικαλ. Σε μια συνέντευξη στο TIME, ο Chalamet μίλησε για ηχογράφηση τραγουδιών στο Abbey Road. Πήραμε ακόμη και μια μικρή γεύση από τον Chalamet που τραγουδούσε σε ένα βίντεο από το σετ των γυρισμάτων της ταινίας Wonka. Ο ηθοποιός αποκάλυψε ότι έχει επτά εξαιρετικά μουσικά νούμερα στην ταινία.

Η ιστορία του Willy Wonka

Ο Willy Wonka είναι μια παράξενη αλλά δημιουργική ιδιοφυΐα. Ο χαρακτήρας εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο μυθιστόρημα Charlie and the Chocolate Factory και στη συνέχειά του, Charlie and the Great Glass Elevator. Ο παρασκευαστής ζαχαρωτών είναι ένα αίνιγμα για τους γύρω του, χρησιμοποιώντας συνεχώς την ιδιόμορφη και ασυνήθιστη σκέψη του για να χτίσει το brand του. Ο Wonka είναι ένας υποστηρικτικός χαρακτήρας καθώς αναζητά διάδοχο για το εργοστάσιο σοκολάτας του.

Ο χαρακτήρας ζωντάνεψε για πρώτη φορά από τον Τζιν Γουάιλντερ στην κινηματογραφική μεταφορά του 1971 και αργότερα το 2005 από τον Τζόνι Ντεπ. Ενώ πολλές πτυχές του χαρακτήρα του είναι γνωστές, πολλά από το παρελθόν του Wonka ήταν ένα μυστήριο. Εκεί έρχεται η ταινία του 2023. Η ταινία θα απαντήσει επιτέλους πώς ξεκίνησε ο Willy Wonka όταν γνώρισε τον Oompa Loompas και γιατί η καραμέλα είναι το πάθος του.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις