ΚΟΣΜΟΣ. Όταν δεν έχουμε τις απαντήσεις σε άλυτα μυστήρια, είναι η ανθρώπινη φύση να συμπληρώνει τα κενά με τον καλύτερο τρόπο που ξέρουμε. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε πολλές κοινά αποδεκτές αλήθειες που δεν έχουν καθόλου τις ρίζες τους στην αλήθεια.

Είναι αρκετά ενδιαφέρον, το ότι θεωρούμε πολλά πράγματα ως κοινή λογική χωρίς να κάνουμε δεύτερη σκέψη για το γιατί μια ιδέα ή μια γνώμη έγινε «κοινή» εξαρχής. Αναρωτηθήκατε ποτέ πόσα από αυτά που πιστεύατε ότι ήταν αληθινά βασίζονται πραγματικά σε ανακρίβειες;

Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε για 6 πράγματα που δεν προέρχονται από εκεί που νομίζετε.

Το μογγολικό βόειο κρέας είναι στην πραγματικότητα Ταϊβανέζικο

Το μογγολικό βόειο κρέας είναι ένα δημοφιλές πιάτο που συνηθίζεται σε πολλά κινέζικα εστιατόρια. Είναι φτιαγμένο από μπριζόλα και συνδυάζεται με γλυκό τζίντζερ και βάση σάλτσας σόγιας σκόρδου. Αυτό που πολλοί δεν γνωρίζουν είναι ότι το μογγολικό βόειο κρέας είναι στην πραγματικότητα ένα ταϊβαινέζικο πιάτο. Ονομάζεται έτσι λόγο του μογγολικού σκεύους μπάρμπεκιου στο οποίο μαγειρεύεται και όχι για την πραγματική προέλευση του πιάτου- που είναι η Ταϊβάν.

Η γερμανική σοκολάτα είναι στην πραγματικότητα μια αμερικανική δημιουργία

Υπάρχει τόση νοστιμιά που συνδέεται με το όνομα γερμανική σοκολάτα, αλλά και με την ομώνυμη χώρα. Είναι το βασικό συστατικό για ένα από τα πιο δημοφιλή κέικ: το γερμανικό κέικ σοκολάτας. Γνωρίζετε όμως ότι ο όρος «γερμανική σοκολάτα» δεν προήλθε από τη χώρα, αλλά από έναν άνδρα που ονομαζόταν Sam German; Ο German δημιούργησε αυτή τη γλυκιά σοκολάτα στην Αμερική το 1852, και αρχικά ονομαζόταν «η σοκολάτα του German». Αργότερα, όταν μια Τεξανή το έκανε δημοφιλές σε μια συνταγή για σπιτικό κέικ, η εφημερίδα του Ντάλας το ονόμασε ως «γερμανική σοκολάτα». Και τα υπόλοιπα είναι ιστορία.

Η «οσμή του υγρού σκύλου» δεν προέρχεται από τους ίδιους τους σκύλους

Οι περισσότεροι λατρεύουν τα σκυλιά, γι' αυτό και αποκαλείται ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου. Αλλά αυτό που δεν αρέσει στους λάτρεις των σκύλων, είναι η περιβόητη μυρωδιά «υγρού σκύλου» που κουβαλούν όλα τα σκυλιά μετά από λίγη ώρα στη βροχή. Αλλά πολλοί δεν συνειδητοποιούν ότι αυτή η μυρωδιά δεν προέρχεται από τον ίδιο τον σκύλο, αλλά από τα βακτήρια και τη μαγιά που ζουν στη γούνα του σκύλου. Αυτοί οι μικροί οργανισμοί αφοδεύουν στη γούνα του σκύλου και όταν πέφτει η βροχή ή το νερό, δημιουργεί ένα ιδιαίτερο είδος μυρωδιάς.

Το φυσικό αέριο και το πετρέλαιο δεν προέρχονται από την εποχή των δεινοσαύρων

Το φυσικό αέριο και το πετρέλαιο είναι φυσικοί πόροι από τους οποίους εξαρτόμαστε σε μεγάλο βαθμό στη σύγχρονη κοινωνία. Τροφοδοτούν ό,τι κάνουμε και όμως προκαλούν τόσο μεγάλη ρύπανση και βλάπτουν το περιβάλλον μας. Αυτά τα ορυκτά καύσιμα έχουν έναν μύθο ότι προέρχονται από την εποχή των δεινοσαύρων και επομένως έχουν έναν μύθο σπανιότητας, αφού οι δεινόσαυροι δεν υπάρχουν πλέον. Αλλά αυτό είναι λάθος. Ο άνθρακας προηγείται των δεινοσαύρων κατά 75 εκατομμύρια χρόνια. Οι κύριες πηγές ορυκτών καυσίμων - αρχαία υπολείμματα φυτοπλαγκτού και υδρόβιων μικροοργανισμών - είναι ηλικίας μεταξύ 350 και 420 εκατομμυρίων ετών.

Τα αγγλικά μάφιν δεν έχουν καμία σχέση με την Αγγλία

Αυτό δεν είναι απολύτως αλήθεια, αλλά αυτά τα Δανέζικα γλυκίσματα σίγουρα δεν δημιουργήθηκαν στην Αγγλία. Εφευρέθηκαν από τον Βρετανό αρτοποιό Samual Bath Thomas ενώ ζούσε στην Αμερική. Το αρχικό αρτοποιείο της Νέας Υόρκης όπου ξεκίνησε η μαγεία υπάρχει στην πραγματικότητα ακόμα και σήμερα.

Το pork butt δεν προέρχεται από το «πίσω μέρος» ενός γουρουνιού

Το να ονομάζεις σκόπιμα και λανθασμένα κάτι, από το λιγότερο ελκυστικό μέρος ενός ζώου είναι λίγο περίεργο, σωστά; Αυτό συμβαίνει με το κομμάτι κρέατος που ονομάζεται pork butt, καθώς είναι στην πραγματικότητα από τον ώμο του ζώου. Αλλά αυτό το περίεργο συμβάν είναι στην πραγματικότητα το αποτέλεσμα της διαφορετικής σημασίας της λέξης «butt». Σε αυτήν την περίπτωση, αναφέρεται στο «παχύτερο άκρο» κάτι, το οποίο σε αυτή την περίπτωση αναφέρεται στον χοντρό ώμο ενός γουρουνιού.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις