ΗΠΑ. Ανάμεσα στο στυλ Art Deco και το μεγαλείο του Queen Mary βρίσκεται μια άλλη, πιο απαίσια δύναμη που ζητά να βρεθεί - αν τολμάς, δηλαδή. Σε προηγούμενο άρθρο, περιέγραψα την κανονική ιστορία του πλοίου Queen Mary και την πορεία του μέσα στα χρόνια. Σήμερα θα περάσουμε σε μία άλλη, ανατριχιαστική πλευρά του πλοίου που το κάνει τόσο δημοφιλή στον κόσμο που αγαπά το μεταφυσικό.

Το Queen Mary, ένα υπερωκεάνιο που μετατράπηκε σε ξενοδοχείο και αγκυροβόλησε μόνιμα στο Λονγκ Μπιτς της Καλιφόρνια, είναι τόσο επιβλητικό όσο φαίνεται. Αλλά μην αφήσετε την πολυτελή του εμφάνιση να σας ξεγελάσει. Συμβαίνει επίσης να είναι ένα από τα πιο στοιχειωμένα ξενοδοχεία (και σχεδόν σίγουρα το πιο στοιχειωμένο πλοίο) στην Αμερική.

Το πλοίο ολοκλήρωσε μια εκτεταμένη ανακαίνιση στις αρχές του 2023, επομένως, εαν σκέφτεστε να μείνετε στο τρομακτικό αλλά εντυπωσιακό πλοίο, εδώ είναι όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το σκοτεινό παρελθόν του και τα φαντάσματα που στοιχειώνουν τις αίθουσές του.

Queen Mary: Η στοιχειωμένη ιστορία του

Το Queen Mary ξεκίνησε τη ζωή του ως κρουαζιερόπλοιο στη γραμμή Cunard-White Star Line. Το πλοίο βαφτίστηκε στις 26 Σεπτεμβρίου 1934 από την ίδια τη Βασίλισσα Μαρία και συνέχισε να ταξιδεύει για περισσότερες από τρεις δεκαετίες μεταφέροντας αριστοκράτες επιβάτες και στρατιωτικούς. (Κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, το πλοίο τέθηκε σε λειτουργία για να μεταφέρει στρατιώτες μεταξύ των μετώπων.) Το πλοίο αποσύρθηκε το 1967 και παραδόθηκε στην πόλη του Λονγκ Μπιτς. Μόλις πέντε χρόνια αργότερα, άνοιξε ξανά ως πλωτό ξενοδοχείο, επιτρέποντας στους επισκέπτες να κοιμηθούν ανάμεσα στις αυθεντικές ξύλινες επενδύσεις και φινιστρίνια και να φανταστούν πώς θα ήταν να διασχίσεις τον Ατλαντικό με στυλ.

Οι ζωντανοί επισκέπτες, ωστόσο, δεν είναι οι μόνοι που είναι γνωστό ότι περνούν χρόνο στο ιστορικό πλοίο. Τουλάχιστον 49 θάνατοι λέγεται ότι σημειώθηκαν στο Queen Mary από το παρθενικό του ταξίδι και, κατά συνέπεια, ο θρύλος υποστηρίζει ότι πολλές περιοχές του πλοίου είναι στοιχειωμένες. Αυτές τις μέρες, το ξενοδοχείο προσφέρει περιηγήσεις με φαντάσματα μέρα και νύχτα για να επωφεληθείτε πλήρως από τις τρομακτικές του ιστορίες.

«Το Queen Mary όχι μόνο προσφέρει μια υπερατλαντική ιστορία, αλλά είναι γνωστό ως ένας από τους πιο στοιχειωμένους προορισμούς στην Αμερική», είπε ο Chris Wilmoth, διευθυντής μάρκετινγκ στο Queen Mary, στο Travel + Leisure σε ένα email. «Η μοναδική ιστορία του πλοίου μας επιτρέπει να προσφέρουμε μοναδικές και αυθεντικές εμπειρίες που εμβαθύνουν στο παραφυσικό, από βραδινές περιηγήσεις και έρευνες φαντασμάτων μέχρι διανυκτερεύσεις στην πιο στοιχειωμένη καμπίνα μας, το B340».

Αν θέλετε να επισκεφτείτε το πιο στοιχειωμένο πλοίο του κόσμου ή να περάσετε τη νύχτα στο πιο στοιχειωμένο ξενοδοχείο της Αμερικής, εδώ είναι τα σημεία όπου είναι (υποτίθεται) πιο πιθανές οι συναντήσεις του είδους του Queen Mary.

Τα πιο στοιχειωμένα δωμάτιά του Queen Mary

Καμπίνα Β340

Αυτή η καμπίνα ήταν πρόβλημα πολύ πριν ανοίξει το Queen Mary ως ξενοδοχείο. Το 1948, ένας Βρετανός επιβάτης τρίτης θέσης, ο Walter J. Adamson, πέθανε στο δωμάτιο, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες που χάθηκαν στον χρόνο. Αργότερα, το 1966, μια γυναίκα που έμενε στο δωμάτιο ανέφερε ότι ξύπνησε όταν της τραβήχτηκαν τα καλύμματα του κρεβατιού και είδε έναν άνδρα να στέκεται στα πόδια του κρεβατιού της. Εκείνη ούρλιαξε και φώναξε τον διαχειριστή, αλλά ο άνδρας προφανώς εξαφανίστηκε στον αέρα.

Τα τελευταία χρόνια, οι επισκέπτες ανέφεραν ότι άκουσαν κάποιον να χτυπά την πόρτα στη μέση της νύχτας και τα φώτα του μπάνιου να ανάβουν μυστηριωδώς. Ακόμη και οι υπηρέτριες του ξενοδοχείου έχουν κάνει αναφορές — για το νερό του μπάνιου να τρέχει όταν κανείς δεν είχε μείνει στο δωμάτιο για μέρες και, σε μια περίπτωση, τα καλύμματα του κρεβατιού αφαιρέθηκαν αμέσως μετά το στρώσιμο του κρεβατιού.

Το δωμάτιο ήταν κλειστό για τους επισκέπτες για πολλά χρόνια, αλλά έκτοτε άνοιξε ξανά για όσους αναζητούσαν μια βραδιά ανατριχιαστικής διασκέδασης.

Το δωμάτιο Mauretania

Το 1989, δύο γυναίκες στάλθηκαν να καθαρίσουν αυτό το σαλόνι για μια δεξίωση VIP. Όταν μπήκαν στο δωμάτιο, βρήκαν έναν καλεσμένο να κάθεται σιωπηλός σε μια καρέκλα στη μέση της πίστας. Όταν μια τρίτη γυναίκα μπήκε για να βοηθήσει στον καθαρισμό, παρατήρησε ότι ο καλεσμένος κοιτούσε επίμονα και του ζήτησε να μετακινηθεί.

Καθώς οι υπάλληλοι άρχισαν να καλούν την ασφάλεια, ο καλεσμένος ξεθώριασε ακριβώς μπροστά τους - ένα σκηνικό που ανέφεραν ότι είδαν και οι τρεις γυναίκες ταυτόχρονα.

Το δωμάτιο Mayfair

Αυτό το δωμάτιο ήταν κάποτε το σαλόνι ομορφιάς του πλοίου, αλλά τώρα χρησιμοποιείται ως χώρος γραφείων για τους υπαλλήλους του ξενοδοχείου. Το 2001, ένα μέλος του λογιστικού προσωπικού ήρθε νωρίς στη δουλειά - στις 5:30 π.μ., για την ακρίβεια - και απλά ένιωθε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Έκανε τις εργασίες του γραφείου της πριν καθίσει στο γραφείο της και το νιώσει ασυνήθιστα κρύο. Αργότερα, ένιωσε κάποιον να χτυπά την πλάτη της καρέκλας της, αλλά κανείς δεν ήταν εκεί. Λίγα λεπτά μετά από αυτό, η γυναίκα είδε μια διάφανη φιγούρα στα λευκά να διασχίζει το δωμάτιο και να περνάει από την πόρτα. Περιττό να πούμε ότι η υπάλληλος άρπαξε τα κλειδιά της και έφυγε από το δωμάτιο μέχρι να φτάσουν οι συνάδελφοί της.

Η πισίνα του Α' Καταστρώματος

Αυτή η εγκαταλειμμένη πλέον πισίνα επί του πλοίου ήταν κάποτε η επιτομή της πολυτέλειας με ένα φωτισμένο σιντριβάνι, μια οροφή από μαργαριτάρι και περίτεχνα ψηφιδωτά πλακάκια. Η πισίνα δεν χρησιμοποιείται πλέον λόγω ζητημάτων στον κώδικα της Καλιφόρνια, αλλά αυτό δεν την εμποδίζει να είναι μια από τις εστίες παραφυσικής δραστηριότητας στο πλοίο.

Οι άνθρωποι έχουν αναφέρει ότι έχουν δει πολλές εμφανίσεις εδώ, όπως: μια νεαρή γυναίκα με φούστα τένις που περπατά προς τα κάτω και εξαφανίζεται πίσω από μια κολόνα, μια γυναίκα με ένα παλιό νυφικό δίπλα στην πισίνα με ένα μικρό αγόρι με κοστούμι και ένα σύννεφο ατμού που εμφανίζεται από το πουθενά μαζί με ένα κοριτσάκι με γαλανόλευκο φόρεμα που εξαφανίζεται σε μια στιγμή.

Άλλες αναφορές μιλάνε για μία γυναίκα η οποία πνίγηκε στην πισίνα και μαρτυρίες θέλουν να βλέπουν μία γυναίκα με βρεγμένα μαλλιά και ρούχα η οποία ανεβαίνει τις σκάλες και χάνεται μετά από λίγο σαν να μην υπήρξε ποτέ.

Λεβητοστάσιο #4

Αρκετοί άνθρωποι έχουν αναφέρει ότι είδαν ένα κοριτσάκι σε αυτή την περιοχή, άλλοτε να πιπιλάει τον αντίχειρά του και άλλοτε με μια κούκλα στο χέρι. Είτε το δωμάτιο είναι στοιχειωμένο από αυτό το κοριτσάκι είτε όχι, μάλλον θα επιλέξουμε απλώς να μείνουμε μακριά.

Άλλες μαρτυρίες λένε για φωνές που ακούγονται από ανθρώπους που όπως δηλώνουν «καίγονται» ή ότι κάνει «πολύ ζέστη» ή ότι δεν μπορούν να αναπνεύσουν γιατί «δεν έχουν αέρα». Μαρτυρίες λένε ότι κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκόσμιου Πόλεμου όπου το πλοίο χρησιμοποιούταν για να μεταφέρει στρατιώτες, μετέφερε επίσης και αιχμάλωτους πολέμου όπου τους στοίβαζαν σε μικρούς χώρους στο λεβητοστάσιο . Το αποτέλεσμα ήταν οι περισσότεροι από αυτούς να βρουν τραγικό θάνατο, είτε από εγκαύματα λόγο του καυτού αέρα που έβγαινε από τις μηχανές του πλοίου είτε επειδή γέμιζαν τα πνευμόνια τους από καυτό αέρα με αποτέλεσμα να μην μπορούν να αναπνεύσουν.

Πόρτα καταπακτής #13

Αυτή η πόρτα καταπακτή είναι γνωστή ως Shaft Alley, και ήταν ο τόπος ενός φρικτού ατυχήματος που είδε ένα μέλος του πληρώματος να συνθλίβεται μέχρι θανάτου.

Μια νύχτα του 1966, διατάχθηκε να κλείσουν οι στεγανές πόρτες του μηχανοστασίου και του λεβητοστασίου. Περίπου πέντε λεπτά αργότερα, ένα 18χρονο μέλος του πληρώματος από το Γιορκσάιρ βρέθηκε συντετριμμένο στην πόρτα του Hatch #13, παγιδευμένο με τα χέρια του καρφωμένα στο πλάι. Αν και ο άνδρας ελευθερώθηκε και μεταφέρθηκε στον θάλαμο του νοσοκομείου, ήταν πολύ αργά. Είχε σημάδια συντριβής στα χέρια, το στήθος και τη λεκάνη του και αιμορραγούσε από τη μύτη του. Του έκαναν ένεση μορφίνης αλλά πέθανε λίγο μετά.

Το φάντασμά του φαίνεται τακτικά στην περιοχή τώρα, με τους ανθρώπους να αναφέρουν τον ήχο κάποιου να τρέχει πίσω τους και να σφυρίζει. Άλλοι πιθανόν να έχουν έρθει σε επαφή με το καταδικασμένο μέλος του πληρώματος, παρατηρώντας σημεία λίπους που μοιάζουν με δακτυλικά αποτυπώματα στα πρόσωπά τους. Μερικοί έχουν δει μια φιγούρα ενός γενειοφόρου άνδρα με μπλε φόρμες που μοιάζει ακριβώς με τον άνδρα που πέθανε με την άκρη του ματιού τους. Και αρκετοί άλλοι είπαν ότι είδαν έναν μηχανικό να περιφέρεται στους διαδρόμους ρωτώντας αν οι επισκέπτες είχαν δει το κλειδί του, αλλά όταν επέστρεψαν για να τον βρουν, είχε εξαφανιστεί.

Εικόνες του χθες και του σήμερα μας ταξιδεύουν σε μία άλλη εποχή. Στην αίγλη και στην πολυτέλεια του πλοίου που διατηρείται έως και σήμερα μέσα από ένα φωτογραφικό άλμπουμ:

Δείτε τις φωτογραφίες εδώ:

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις