ΗΠΑ. Ένας γιατρός που εργαζόταν σε κλινική των ΗΠΑ κατηγορείται ότι δηλητηρίασε τη σύζυγό του ενώ σχεδίαζε να εξαργυρώσει ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο ζωής ύψους 500.000 δολαρίων.

Ο 30χρονος Κόνορ Μπόουμαν κατηγορείται οτι δηλητηρίασε τη γυναίκα του, Μπέτι, 32 ετών, που ήταν φαρμακοποιός και εργαζόταν στην ίδια κλινική με τον σύζυγό της.

Σύμφωνα με τη New York Post, η 32χρονη εισήχθη σε νοσοκομείο της Μινεσότα με στομαχικές διαταραχές και αφυδάτωση, συμπτώματα παρόμοια με τροφική δηλητηρίαση.

Η κατάστασή της επιδεινώθηκε - με καρδιακά προβλήματα, συσσώρευση υγρών στους πνεύμονές της, προβλήματα στο έντερο- προτού πεθάνει από ανεπάρκεια οργάνων τέσσερις ημέρες αργότερα.

Ο Μπόουμαν φέρεται να προσπάθησε να σταματήσει τη διαδικασία νεκροψίας και πίεσε να αποτεφρωθεί αμέσως η σύζυγός του, ισχυριζόμενος ότι η 32χρονη έπασχε από μια σπάνια ασθένεια, όμως η Μπέτι δεν είχε διαγνωστεί ποτέ με τη συγκεκριμένη ασθένεια.

Οι τοξικολογικές εξετάσεις έδειξαν ότι στον οργανισμό της γυναίκας είχε εντοπιστεί κατά τη διάρκεια της νοσηλείας της στο νοσοκομείο η ουσία κολχικίνη, ένα φάρμακο που χορηγείται για την αρθρίτιδα.

Η άτυχη γυναίκα δεν είχε ωστόσο λόγο να λάβει κολχικίνη αφού δεν έπασχε από αρθρίτιδα.

Η Αστυνομία ανακάλυψε στο λάπτοπ του Μπόουμαν ότι λίγες ημέρες πριν την εισαγωγή στο νοσοκομείο της 32χρονης συζύγου του, είχε αναζητήσει ποια θα μπορούσε να είναι η θανατηφόρα δόση κολχικίνης για τα κιλά της άτυχης γυναίκας.

Το ζευγάρι αντιμετώπιζε οικονομικά και συζυγικά προβλήματα. Ο Μπόουμαν θα λάμβανε περίπου 500.000 δολάρια από την ασφάλεια σε περίπτωση θανάτου της συζύγου του.

Ο γιατρός συνελήφθη την Παρασκευή αφού ο θάνατος της 32χρονης κρίθηκε ως ανθρωποκτονία, και είναι υπό κράτηση.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις