ΗΠΑ. Το πτώμα ενός ηλικιωμένου πεζοπόρου που αγνοούνταν από τον Αύγουστο στα βουνά Σαν Χουάν του Κολοράντο εντοπίστηκε από έναν κυνηγό, ο οποίος βρήκε επίσης τον σκύλο του άνδρα ζωντανό στο σημείο.

Ο Ριτς Μουρ μαζί με τον σκύλο του, Φίνεϊ, είχαν πάει εκδρομή στα βουνά στις 19 Αυγούστου αλλά δεν επέστρεψαν ποτέ. Ο 71χρονος λάτρης της φύσης είχε προγραμματίσει να φτάσει στην κορυφή 12.500 πόδια του Blackhead Peak, περίπου 20 μίλια από τη γενέτειρά του, σύμφωνα με μέλη της οικογένειάς του.

Η υπηρεσία Taos Search and Rescue (Tsar), η οποία διεξήγαγε την αρχική έρευνα, ανέφερε σε ανάρτηση στο Facebook ότι το πτώμα του Μουρ βρέθηκε από έναν κυνηγό στις 30 Οκτωβρίου. Ο κυνηγός ειδοποίησε τις Αρχές και μια ομάδα από το γραφείο του σερίφη της κομητείας Archuleta, καθώς και μέλη του πληρώματος έρευνας και διάσωσης μετέβησαν στο σημείο, σύμφωνα με τη Guardian.

Ο μικρός Φίνεϊ, που επιβίωσε μόνος του αυτό το μεγάλο χρονικό διάστημα, βρέθηκε δίπλα στο πτώμα του Μουρ και μεταφέρθηκε σε τοπικό κτηνιατρείο για εξέταση και περίθαλψη. Πλέον, έχει γυρίσει στην οικογένειά του.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις