ΚΟΣΜΟΣ. Μια λίστα με τους ωραιότερους προορισμούς για τα Χριστούγεννα, όπου μπορείς κανείς να νιώσει το πνεύμα των ημερών προτείνει το CNN.

Από την Αγγλία μέχρι τις Φιλιππίνες, αυτά τα 15 μέρη σε όλο τον κόσμο έχουν παραδοσιακά τις καλύτερες γιορτινές ατμόσφαιρες.

Ροβανιέμι στη Λαπωνία

Στην πρώτη θέση είναι η πόλη Ροβανιέμι, στη Λαπωνία. Ενώ η λαϊκή παράδοση μας κάνει να πιστεύουμε ότι ο Βόρειος Πόλος είναι το επίσημο σπίτι του Άγιου Βασίλη και της χαρούμενης συζύγου του, οι Φινλανδοί θέλουν να πιστεύουμε το αντίθετο.

Γι' αυτούς, το Ροβανιέμι είναι το αρχηγείο των Χριστουγέννων, που βρίσκεται ακριβώς βόρεια του Αρκτικού Κύκλου στη Λαπωνία. Τα παιδιά φτιάχνουν μπισκότα με την κυρία Κλάους, εγγράφονται στη Σχολή των Ξωτικών ή παρακολουθούν μαθήματα καλλιγραφίας και συντάσσουν τις χριστουγεννιάτικες ευχετήριες λίστες τους με παραδοσιακή πένα.

Μπορεί επίσης κάποιος να επισκεφτεί το Πάρκο Άγριας Ζωής Ranua, το οποίο φιλοξενεί μικρά πολικά αρκουδάκια και ελάφια.

Το Arktikum είναι ένα επιστημονικό κέντρο όπου αποκαλύπτεται το μυστήριο του Βόρειου Σέλας.

Όσοι αναζητούν μια πραγματικά παγωμένη εμπειρία μπορούν να μείνουν στο Arctic Snow Hotel, που είναι φτιαγμένο εξ ολοκλήρου από χιόνι και πάγο, αλλά εξοπλισμένο με σάουνες και υδρομασάζ στα οποία μπορείτε να ξεπαγώσετε.

Για όλους τους παραπάνω λόγους, η Λαπωνία είναι ο Νο1 προορισμός για τα Χριστούγεννα.

Δείτε τις υπόλοιπες 14 προτάσεις του CNN για αξέχαστες χριστουγεννιάτικες διακοπές:

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις