ΛΑΚΩΝΙΑ. Σε ρουτίνα έχουν μετατραπεί οι διακρίσεις για τους Ελαιώνες Σακελλαρόπουλου!

Αυτή τη φορά, πρώτευσαν, σε μεγάλη και τιμητική βράβευση, με τα 5 κορυφαία χρυσά βραβεία των ARISTOLEO High Phenolic Table Olive Awards 2021, για τους βιολογικούς ελαιώνες Σακελλαρόπουλου, που πραγματοποιήθηκαν στο Τορόντο του Καναδά για 6η συνεχόμενη χρονιά.

Τι είναι τα Aristoleo High Phenolic Table Olive Awards;

Τα Aristoleo High Phenolic Table Olive Awards είναι ο διεθνής διαγωνισμός που προσμετρά τα υψηλά ευεργετικά συστατικά (φαινόλες) που βρίσκονται στις επιτραπέζιες ελιές.

Φαινόλες; Τι είναι αυτές;

Ναι, φαινόλες! Τα ευεργετικά αυτά συστατικά που αφορούν τις επιτραπέζιες ελιές ονομάζονται φαινόλες, με κυρίαρχες την υδροξυτυροσόλη και την τυροσόλη αλλά και τα παράγωγα τους.

Οι φαινόλες, θέλουν το καλό μας;

Οι φαινόλες είναι πανίσχυρα μικροσυστατικά, με εξαιρετική φαρμακολογική δράση, που ανήκουν στα φυσικά αντιοξειδωτικά, διαθέτουν σημαντική βιολογική δράση και τους έχουν αποδοθεί ιδιότητες αντιφλεγμονώδεις, αντιοξειδωτικές, καρδιοπροστατευτικές καθώς και νευροπροστατευτικές.

Τα υγειοπροστατευτικά αυτά συστατικά είναι πλέον μετρήσιμα με μεγάλη ακρίβεια με την μέθοδο του Πυρηνικού Μαγνητικού Συντονισμού (NMR) που χρησιμοποιείται από Έλληνες επιστήμονες στην Φαρμακευτική σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Τομέας Φαρμακογνωσίας και Χημείας Φυσικών Προϊόντων) σε συνεργασία με το World Olive Center for Health, το U.C. Davis California καθώς και άλλα πανεπιστημιακά τμήματα του εξωτερικού.

Πώς κατακτάς έναν διαγωνισμό!

Ο διεθνής διαγωνισμός ARISTOLEO High Phenolic Table Olive Awards 2021, βασίζεται στη μέτρηση της συνολικής ποσότητας τυροσόλης και υδροξυτυροσόλης (κυρίαρχων φαινολικών ενώσεων) όπως μετρήθηκε με τη μέθοδο NMR.

Ολοκληρώθηκε στις 23 Απριλίου 2021 και τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι επιτραπέζιες ελιές των ελαιώνων Σακελλαρόπουλου είναι οι κορυφαίες παγκοσμίως στην περιεκτικότητα φαινολών και για αυτό κατατάχθηκαν στις πρώτες θέσεις του διαγωνισμού, συγκεντρώνοντας ένα διπλό χρυσό και τέσσερα χρυσά βραβεία, κατακτώντας και τις 5 πρώτες θέσεις.

Αναλυτικά, οι βραβευμένες επιτραπέζιες ελιές είναι:

Βαλσαμικές – Διπλό Χρυσό βραβείο - EXTREME HEALTH AWARD 2021

(Συγκέντρωση 2100 mg/kg)

Πορτοκαλένιες - Χρυσό βραβείο - SUPER HEALTH AWARD 2021

(Συγκέντρωση 1900 mg/kg)

Λεμονένιες - Χρυσό βραβείο - SUPER HEALTH AWARD 2021

(Συγκέντρωση 1830 mg/kg)

Καλαμών - Χρυσό βραβείο - SUPER HEALTH AWARD 2021

(Συγκέντρωση 1700 mg/kg)

Τελιες - Χρυσό βραβείο - SUPER HEALTH AWARD 2021

(Συγκέντρωση 1570 mg/kg)

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Βαλσαμικές σημείωσαν νέο ρεκόρ συγκέντρωσης φαινολών (2100 mg/kg), η μεγαλύτερη που έχει σημειωθεί σε εμπορικό δείγμα επιτραπέζιων ελιών από όσα έχουν συμμετάσχει στα βραβεία Aristoleo High Phenolic Table Olive Awards έως σήμερα.

Επίσης, σημειώνεται πως σε όλα τα δείγματα ελιών των ελαιώνων Σακελλαρόπουλου, τα επίπεδα της τυροσόλης είναι πολύ ανώτερα του μέσου όρου των εμπορικών δειγμάτων ελιών (134 mg/kg) που έχουν αναλυθεί από το 2005 έως σήμερα.

Σε κλινικές μελέτες οι ελιές των ελαιώνων Σακελλαρόπουλου!

Αυτός είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους οι επιτραπέζιες ελιές των ελαιώνων Σακελλαρόπουλου έχουν συμμετάσχει σε κλινικές μελέτες που αφορούν την ανθρώπινη υγεία.

Πρόσφατα, ο καθηγητής κ. Προκόπης Μαγιάτης ανέλυσε τα αποτελέσματα της νέας κλινικής μελέτης που πραγματοποιήθηκε με τις βιολογικές ελιές τύπου Καλαμών των ελαιώνων Σακελλαρόπουλου σε πάνω από 100 ασθενείς, η οποία έδειξε ότι με μόνο 5 ελιές ημερησίως για ένα μήνα, η χοληστερίνη μπορεί να μειωθεί έως και 50 μονάδες, χωρίς καμία άλλη φαρμακευτική παρέμβαση ή αλλαγή στην διατροφή.

Δεν θα το πιστέψεις, αλλά ισχύει: Βιολογικές επιτραπέζιες ελιές Σακελλαρόπουλου, σε μορφή σκόνης σε κάψουλα, για την αντιμετώπιση της χοληστερίνης

Τα εντυπωσιακά αποτελέσματα της κλινικής μελέτης έδωσαν την ευχέρεια στην ερευνητική ομάδα υπό τον καθηγητή κ. Προκόπη Μαγιάτη, να μετατρέψουν τις βιολογικές επιτραπέζιες ελιές των ελαιώνων Σακελλαρόπουλου υπό τη μορφή σκόνης σε κάψουλα, για την ευεργετική δράση τους στη ρύθμιση των επιπέδων της χοληστερίνης, με διεθνές δίπλωμα ευρεσιτεχνίας.

Η συνέντευξη του κ. Μαγιάτη

Οι βιολογικοί ελαιώνες Σακελλαρόπουλου συμπληρώνουν τον μοναδικό αριθμό των 238 βραβείων σε διεθνείς διαγωνισμούς για την γεύση, την ποιότητα και την υγειοπροστατευτικότητα των ελαιοπροϊόντων τους.