Δύο διαφορετικοί προορισμοί και οι δύο κοσμικοί αλλά τόσο ξεχωριστοί. Ορεινή Κορινθία που θα ζήλευαν τα ευρωπαϊκά θέρετρα και πανέμορφο Ναύπλιο με χρώμα και αίσθηση γιορτής. Θεού θέλοντος και Κορονοϊού επιτρέποντος

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ. Τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά είναι η ομορφότερες γιορτές του χειμώνα και η μοναδική ευκαιρία για ολιγοήμερες αποδράσεις εφόσον το επιτρέπουν τα υγειονομικά δεδομένα. Όλοι επιθυμούμε να περάσουμε αξέχαστες γιορτινές στιγμές στα χειμερινά θέρετρα της Ελλάδας. Ωστόσο, εάν είσαι από εκείνους που δεν έχεις καταλήξει σε μία επιλογή για τις διακοπές ή δεν έχεις μπει ακόμα στο ανάλογο κλίμα λόγω της πανδημίας, ήρθε η ώρα να αναθεωρήσεις και να οργανώσεις το πιο όμορφο εορταστικό ταξίδι, αν δεν υπάρξουν μέτρα απαγόρευσης. Η Ελλάδα έχει δεκάδες δημοφιλείς χριστουγεννιάτικους προορισμούς, για να περάσεις αξέχαστες γιορτές. Ζαγοροχώρια, Λίμνη της Καστοριάς, Παλαιό Άγιο Αθανάσιο – Καϊμακτσαλάν, Λίμνη Πλαστήρα, Μέτσοβο, Αράχωβα, Νυμφαίο, Πήλιο, Καρπενήσι κ.α. Εμείς επιλέξαμε Πελοπόννησο. Ορεινή Κορινθία και Ναύπλιο.

Ορεινή Κορινθία

Μόλις 150 χιλιόμετρα από την Αθήνα και σε υψόμετρο 900-1.100 μέτρων στις πλαγιές της Ζήρειας θα βρείτε τα Άνω, Μεσαία και Κάτω Τρίκαλα Κορινθίας. Είναι ιδανικός προορισμός για σαββατοκύριακο, λόγω της κοντινής του απόστασης από την πρωτεύουσα, και μια από τις πιο δημοφιλείς επιλογές για τα Χριστούγεννα εντός Ελλάδας. Τα στολισμένα Τρίκαλα Κορινθίας θα σας βάλουν στο κλίμα των εορτών και θα σας κατακλύσουν με γιορτινή διάθεση από την πρώτη στιγμή που θα πατήσετε το πόδι σας εκεί. Το χιονισμένο τοπίο με τους παραδοσιακούς οικισμούς και η φιλοξενία των κατοίκων θα είναι το καλύτερο χριστουγεννιάτικο δώρο που θα κάνετε στον εαυτό σας!

Οι λάτρεις του σκι μπορείτε να απολαύσετε το αγαπημένο σας σπορ στο χιονοδρομικό κέντρο της Ζήρειας. Οι λάτρεις της φύσης κάντε μια στάση στη λίμνη Δόξα και απολαύστε το μαγευτικό τοπίο μέσα στα έλατα.

Χριστούγεννα με θέα το Μπούρτζι

Τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχορνιά είναι από τις ωραιότερες εποχές του χρόνου. Λίγο οι αργίες και η ευκαιρία για ολιγοήμερες διακοπές, λίγο τα φωτάκια και τα στολισμένα δέντρα παντού… οι πόλεις γίνονται πιο όμορφες όταν φορούν τα γιορτινά τους! Πόσο μάλλον όταν και χωρίς τη χριστουγεννιάτικη φορεσιά τους είναι ήδη πανέμορφες. Μια τέτοια πόλη είναι και το Ναύπλιο! Ακούστε τα κάλαντα στα γραφικά στενά του Ναυπλίου, κάντε βόλτα στα χριστουγεννιάτικα bazaar που στήνονται στην πόλη και απολαύστε τη μαγεία των Χριστουγέννων με θέα το Μπούρτζι!

Πώς θα φτάσετε εδώ: Το Ναύπλιο βρίσκεται 150 χιλιόμετρα μακριά από την Αθήνα. Αναζητήστε προσφορές στα αεροπορικά εισιτήρια για Αθήνα, νοικιάστε ένα αυτοκίνητο και σε μιάμιση ώρα θα βρίσκεστε στο μαγευτικό Ναύπλιο!

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις