ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ. Ο Όμιλος Εταιρειών Κυριάκος Κακούρος (Σπάρτη – Καλαμάτα) μας ενημερώνει για την νέα υβριδική εκδοχή του δημοφιλούς SUV της Nissan, στην οποία ο βενζινοκινητήρας των 1,5 λίτρων παίζει το ρόλο της γεννήτριας για τη μπαταρία. Κατά τη Nissan, είναι το απόλυτο υβριδικό, μια και δεν έχει την ανάγκη της πρίζας προκειμένου να φορτίζεται η μπαταρία που κινεί το αυτοκίνητο.

Η Nissan κάνει λόγο για ένα «αυτοφορτιζόμενο» υβριδικό σύστημα. Μια έκδοση με την οποία επεκτείνονται οι υβριδικές προτάσεις της Nissan για το Qashqai, καθώς έχει ήδη παρουσιάσει τις mild-hybrid εκδόσεις του μοντέλου. Στο Nissan Qashqai e-Power, ένας υπερτροφοδοτούμενος τρικύλινδρος βενζινοκινητήρας 1,5 λίτρων με απόδοση 158 ίππων, συνδυάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα 190 ίππων.

Το σύστημα κίνησης του αυτοκινήτου ολοκληρώνεται με ένα μετασχηματιστή και μια μπαταρία. Το αυτοκίνητο κινείται αποκλειστικά με την ηλεκτρική ενέργεια που παράγεται από τον βενζινοκινητήρα και αποθηκεύεται στη μπαταρία, καθώς ο 1.500άρης τρικύλινδρος λειτουργεί μόνο ως φορτιστής για τη μπαταρία .

Με τον τρόπο αυτό, ο οδηγός έχει πρόσβαση στην ακαριαία αντίδραση του ηλεκτροκινητήρα σε οποιαδήποτε εντολή, ενώ ο βενζινοκινητήρας με τεχνολογία μεταβλητής συμπίεσης λειτουργεί αποτελεσματικά και αθόρυβα, παράγοντας ενέργεια για τον μετασχηματιστή και τη μπαταρία, η οποία φορτίζει και κατά τη διάρκεια της πέδησης.

Ειδικά στη λειτουργία «e-Pedal» που έχουμε δει και στο Leaf, η οποία ενεργοποιείται από έναν διακόπτη στην κεντρική κονσόλα, το αυτοκίνητο μπορεί να οδηγηθεί μόνο με τη χρήση του ενός πεντάλ. Σύμφωνα με μια έρευνα της Nissan, τα crossover στην Ευρώπη περνούν περισσότερο από το 70% του χρόνου τους σε αστικές και περιαστικές περιοχές.

Εκεί λοιπόν εκτιμάται κυρίως και το γεγονός πως η κίνηση του αυτοκινήτου είναι τελείως αθόρυβη. Με τα στοιχεία που έχει δώσει μέχρι τώρα η Nissan, η κατανάλωση καυσίμου είναι 5,3 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα και οι εκπομπές CO2 είναι 119 γρ/χλμ. Το Nissan Qashqai e-Power αναμένεται στην Ευρωπαϊκή αγορά προς τα τέλη του καλοκαιριού, ενώ μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα, θα έχουμε περισσότερα στοιχεία για τη συγκεκριμένη έκδοση του μοντέλου.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις