ΑΡΚΑΔΙΑ. Ο Πολιτιστικός και Εξωραϊστικός Σύλλογός Απανταχού Πουλιθριωτών «Η Πολίχνη» στο πλαίσιο υλοποίησης πολιτιστικών δράσεων και δράσεων εξωραϊσμού της Τοπικής Κοινότητας Πουλίθρων, πριν λίγες μέρες υλοποίησε δράση για την αποκατάσταση την όψης του τοιχίου της παραλίας «Σχοινάκι».

Πριν μερικά χρόνια, η απομονωμένη παραλία «Σχοινάκι» που βρίσκεται εκτός του οικισμού των Πουλίθρων (Ε.Ο. Πούλιθρα-Λεωνιδίου) και αποτελεί κρυμμένο διαμάντι της περιοχής και αγαπημένη παραλία πολλών, έχασε την φυσική ομορφιά της λόγω των απαιτούμενων έργων που έγιναν για την προστασία του δρόμου. Για να μην καταρρεύσει ο δρόμος, κατασκευάστηκε με έργο της Περιφέρειας Πελοποννήσου τοιχίο από μπετόν, με σκάλες και κιγκλίδωμα για την πρόσβασή στην παραλία. Το έργο βέβαια, προκάλεσε την αλλοίωση του τοπίου και του χαρακτήρα της.

Ως Σύλλογος, θέλοντας να αποκαταστήσει την όψη της παραλίας και να την ξανακάνει πόλο έλξης των κατοίκων και των επισκεπτών, προχώρησε στη υλοποίηση καλλιτεχνικού έργου (wall painting), το οποίο λειτουργεί ως «καμουφλάζ» του μπετόν ενώ παράλληλα στέλνει και ένα μήνυμα σχετικά με την προστασία της άγριας χλωρίδας και πανίδας της περιοχής. Τα Πούλιθρα ανήκουν από το 2016 στο Δίκτυο Natura 2000, με το κωδικό όνομα GR2520005: MONI ELONAS KAI CHARADRA LEONIDIOU – SPILAIO MANA KAI GALAZIA LIMNI.

Το συγκεκριμένο έργο υλοποιήθηκε από τον Γερμανό καλλιτέχνη “Lake” (Christian Whale), με την εθελοντική συμμετοχή μελών του Συλλόγου «Η Πολίχνη» και του Αναρριχητικού – Ορειβατικού Συλλόγου Λεωνιδίου (Α.Ο.Σ.Λ.) και αναπαριστά 3 άγρια ζώα της πανίδας της περιοχής (χελώνα, γεράκι, αλεπού) και στοιχεία της χλωρίδας. Το κόστος των υλικών καλύφθηκε από τον Σύλλογο και με χορηγία της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Παράλληλα με το wall painting, έγινε συντήρηση των κιγκλιδωμάτων πρόσβασης που είχαν οξυδωθεί από την θαλασσινή αύρα και τοποθετήθηκε στην κορυφή του τοιχίου, σε συνεργασία με την Τ.Κ. Πουλίθρων, ξύλινο παγκάκι για να μπορούν οι επισκέπτες να ξαποστάσουν και να απολαύσουν τη θέα.

Από τον Σύλλογο παρακαλούνται οι φίλοι του συλλόγου, οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της περιοχής που θα επισκεφθούν την παραλία, να σεβαστούν το έργο και αν το φωτογραφήσουν για τα social media, να μην ξεχάσουν να προσθέσουν μαζί με την φωτογραφία τον χρήστη Πούλιθρα Κυνουρίας (facebook)!

«Αγαπάμε τον τόπο μας και θέλουμε το καλύτερο γι’ αυτόν, γιατί τα Πούλιθρα, εκτός από ένα υπέροχο μέρος για να ζεις, είναι και ένα υπέροχο μέρος για να επισκεφθείς!»

Περισσότερες πληροφορίες για τον καλλιτέχνη «Lake» (Christian Whale ), μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα του www.lake-oner.de

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις