ΛΑΚΩΝΙΑ. Γυρίσματα για την παράσταση «Φιλιώ Χαϊδεμένου», θεατρική μεταφορά ομώνυμου βιβλίου σε σκηνοθεσία του ίδιου και με πυρήνα την Μικρασιατική Καταστροφή, έκανε ο Ζαχαρίας Καρούνης, απ’ τα χαράματα, σήμερα (2/6) στις 06:00, στο Έλος Λακωνίας.

Η παράσταση «Φιλιώ Χαϊδεμένου» θα έχει και κινηματογραφικές προβολές στο backround, οπότε o Καρούνης επέλεξε τα γυρίσματα να γίνουν στον τόπο που μεγάλωσε.

Επιπλέον, δεν παρέλειψε να ζυμώσει και ψωμί στην παραλία, με προζύμι, όπως συνηθίζει σε εβδομαδιαία βάση.

  • «Γιαγιά Φιλιώ η Μικρασιάτισσα»

Η προσωπική μαρτυρία της Μικρασιάτισσας Φιλιώς Χαϊδεμένου, επιστρέφει στη σκηνή μετά από 6 χρόνια.

Ήταν τότε που ο Ζαχαρίας Καρούνης είχε την ιδέα της μεταφοράς στο θέατρο, του βιβλίου «Γιαγιά Φιλιώ η Μικρασιάτισσα» και το Ίδρυμα Ιωνία την υλοποίησε.

Το κοινό αγκάλιασε τον λόγο της Φιλιώς και ενώ ξεκίνησε για 30 παραστάσεις, τελικά έφτασε τις 130.

Όσα είδαν τα μάτια της, δε θα μπορούσαν να λείπουν από την επέτειο των 100 χρόνων από την Μικρασιατική Καταστροφή. Η ζωντανή της μαρτυρία αποτελεί αδιάψευστο ντοκουμέντο της Νεότερης Ελληνικής Ιστορίας, αφού έζησε 107 ολόκληρα χρόνια, γεμάτα από χαρές, λύπες, αγωνίες, πολέμους, υποσχέσεις, αγώνες, απογοητεύσεις, όλα συνοδευμένα από ένα φοβερό πείσμα για ζωή.

Η Φιλιώ έφυγε, όμως ο λόγος της επιστρέφει σαν ανάλαφρο αεράκι, σαν ψυχή αναπαυμένη που ζητά να τακτοποιήσει το δωμάτιο της ζωής της, να κάνει μια τελευταία βόλτα σε ότι τη σημάδεψε.

Η θεατρική παράσταση περιλαμβάνει μουσικές και τραγούδια που συντρόφευαν τη Φιλιώ σε όλες τις περιόδους της ζωής της αλλά και μουσική και τραγούδια που έγραψε ο Ζαχαρίας Καρούνης ειδικά για την «Φιλιώ Χαϊδεμένου», σε στίχους Χρίστου Γ. Παπαδόπουλου.

Η παράσταση θα περιοδεύσει αυτό το καλοκαίρι σε διάφορες περιοχές, δέχεται προσκλήσεις και ήδη έχει «κλείσει» για Γύθειο.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις