ΜΑΝΗ. Σαν βρεθείς στον Γερολιμένα, θα νοιώσεις πως εντάσσεσαι σε σκηνικό μαγικό και η αύρα η μανιάτικη θα σε πλημμυρίσει…

Από τους αντιπροσωπευτικούς οικισμούς της Μάνης, ο παραθαλάσσιος οικισμός του Γερολιμένα, με ανεπιτήδευτη γοητεία αποτελεί πραγματικό στολίδι για τη Λακωνία.

  • Παραμυθένια νερά

Με παραδοσιακά, πέτρινα κτίρια που φτάνουν σχεδόν ως τη θάλασσα, το επιβλητικό τοπίο της Μάνης να τον αγκαλιάζει και τα διάφανα «σαν από παραμύθι» νερά, υδάτινη αγκαλιά ακριβώς μπροστά του, ο Γερολιμένας αυτό το καλοκαίρι πρέπει να μπει στη ταξιδιωτική σου ατζέντα.

  • Τα πέτρινα σπίτια του Γερολιμένα

Τα χαρακτηριστικά πέτρινα σπίτια του Γερολιμένα αγγίζουν σχεδόν τη θάλασσα. Παραδομένος στην αγκάλη ενός προστατευμένου φυσικού όρμου με γαλαζοπράσινα σχεδόν διάφανα νερά, δεν είναι καθόλου τυχαίο που τα τελευταία χρόνια παρουσιάζει όλο και μεγαλύτερη τουριστική ευδοκίμηση με επισκέπτες να στρέφονται σε αυτό το γραφικό, μικρό, όμορφο σημείο της Λακωνίας για ηρεμία και χαλάρωση.

Ο Γερολιμένας σε περιμένει, περίπου 100 χιλιόμετρα από τη Σπάρτη. Υπήρξε ορμητήριο των Μανιατών Πειρατών αλλά και σπουδαίο αλιευτικό καταφύγιο με πολλές εγκαταστάσεις διάθεσης πάγου, καταστήματα διακίνησης αλιευμάτων αλλά και λιμάνι προσέγγισης των σφουγγαράδικων….

  • Γαλαζοπράσινα νερά

Στα γαλαζοπράσινα νερά του καθρεφτίζονται τα ιδιαίτερα, πέτρινα σπίτια του τόπου, αναδεικνύοντας τον οικισμό ως έναν από τους ωραιότερους της Λακωνίας. Ο επισκέπτης έχει την ευκαιρία να χαλαρώσει απολαμβάνοντας ταυτόχρονα τη χαρακτηριστική ατμόσφαιρα της Μάνης, που παραπέμπει στο πολυτάραχο παρελθόν της, αλλά και την υπέροχη θέα προς το ακρωτήριο Ταίναρο.

  • Λακωνική Μάνη

Με αξιόλογη τουριστική υποδομή, ο Γερολιμένας είναι έτοιμος να υποδεχθεί τους ταξιδιώτες που εκτιμούν τον διαφορετικό «αέρα» της λακωνικής Μάνης κι αναζητούν έναν προορισμό χαλάρωσης αλλά και εξερεύνησης.

Στην ευρύτερη περιοχή υπάρχουν πολλά μέρη που αξίζουν μια επίσκεψη.

  • Εύκολη πρόσβαση - Μοναδική θέα - Φιλοξενία

Η εύκολη πρόσβαση στον Γερολιμένα, το ότι είναι ένα ήσυχο σποτ με μοναδική θέα αλλά και η φιλοξενία που συναντά κανείς εκεί, τον καθιστούν ένα μέρος που αξίζει να γνωρίσεις είτε περνώντας από τη Λακωνία, είτε κανονίζοντας ένα ταξιδάκι αποκλειστικά γι’ αυτόν τον οικισμό….

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις