ΣΠΑΡΤΗ. Με «μεγάλη επιτυχία» ολοκλήρωσε τις εργασίες του το 1ο Forum Γαστρονομίας και Τουρισμού, που διοργάνωσε ο Δήμος Σπάρτης το Σάββατο (10/12) στο ξενοδοχείο Mystras Grand Palace Resort & Spa, στον Μυστρά.

Υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και του Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου.

Συμμετοχές

Στο Forum το οποίο συντόνισε η δημοσιογράφος του ALPHA Ελένη Λαζάρου, συμμετείχαν διεθνείς ομιλητές και ειδικοί, όπως ο Sebastien Ripari, ειδικός εμπειρογνώμονας και σύμβουλος του Υπ. Τουρισμού της Γαλλίας, η Ντίνα Νικολάου, βραβευμένη chef και τηλεοπτική παραγωγός και η Μαρία Αθανασοπούλου, Πρόεδρος του World Food Travel Association με έδρα το Portland, «οι οποίοι μοιράστηκαν με τους παρευρισκόμενους την τεχνογνωσία και τις καλές πρακτικές για την ανάπτυξη του γαστρονομικού τουρισμού στην περιοχή μας και την ενσωμάτωση της γαστρονομίας στον σχεδιασμό του τουριστικού μάρκετινγκ του Δήμου μας. Οι ομιλίες πλαισιώθηκαν από live cooking, γευσιγνωσία ελαιολάδου και οινογνωσία.»

Ο Δήμαρχος Σπάρτης, Πέτρος Δούκας αφού συνεχάρη τους διοργανωτές και τους ομιλητές για την πολύτιμη συνεισφορά τους στην πραγματοποίηση του Forum δήλωσε:

«Η Δημοτική Αρχή συνεχίζει την προσπάθεια για την τουριστική ανάπτυξη του δήμου μας και την ανάδειξη των εναλλακτικών μορφών τουρισμού. Με την διοργάνωση του 1oυ FORUM ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ κάναμε το πρώτο βήμα ώστε η γαστρονομία να αποτελέσει έναν βασικό μοχλό τουριστικής ανάπτυξης για το Δήμο μας και εκμεταλλευόμενοι το τεράστιο brand name της Σπάρτης και τα κορυφαίας ποιότητας τοπικά μας προϊόντα, να μπορέσουμε να αναδειχτούμε ως ένας ξεχωριστός γαστρονομικός προορισμός.

Αυτό το Φόρουμ ήταν μόνον η αρχή! Θέλω να ευχαριστήσω την Αντιδήμαρχο Τουρισμού Γεωργία Ζαχαράκη, τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Τουρισμού του Δήμου Σπάρτης, όλους τους Ομιλητές και όλους όσους παρακολούθησαν και συμμετείχαν στην εκδήλωση!»

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις